Contact

Tuinhout Compleet B.V.
Alcoalaan 13
5151 RW Drunen, Nederland

E-mail: info@tuinhout-compleet.nl
Tel.: 0416 85 85 02

BTW: NL860694513B01
KvK: 76598721

 

Openingstijden afhaal
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
Van 12:00 tot 13:00 gesloten ivm pauze
Zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.
Zondag gesloten.

 

Openingstijden kantoor
Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Voor het langs komen om hout te bekijken en voor het laten
maken van een offerte vragen wij u een afspraak te maken.

Contact opnemen

Offerte aanvragen

Gegevens

FSC hout
fsc

Adres

Adres(Vereist)
Privacy Statement

Veel gestelde vragen

Bij Tuinhout Compleet B.V. helpen wij u graag verder bij iedere vraag. Zie hier een overzicht van veelgestelde vragen.
Staat uw vraag er niet bij? Stuur gerust een mailtje naar info@tuinhout-compleet.nl of bel naar 0416-858502.

Ook voor maatwerkoplossingen bent u bij Tuinhout Compleet aan het juiste adres! Wij leveren hout op maat tot een diameter van 60 centimeter en een maximale lengte van 13 meter! U bestelt uw maatwerkoplossingen per telefoonmail of dit formulier

Voor het berekenen van de draagkracht van het hout, hanteren wij een eenvoudige regel: 5cm dikte per 100cm overspanning(van staander tot staander). Wilt u meer informatie of vakkundig advies? Neem dan gerust contact op!

  • Bezaagd hout: Bezaagd hout is ruw hout. Dit betekent dat de balken, palen of planken een ruw oppervlakte hebben. Er kunnen bij bezaagd hout dus splinters aanwezig zijn. 
  • Geschaafd hout: Geschaafd hout is glad hout. Dit betekent dat de balken, palen of planken over een gladder oppervlakte beschikken en dus nauwelijks splinters in het hout! Dit verschil ziet u ook terug in de prijs, geschaafd hout is een stuk arbeidsintensiever door het gladschaven van het hout. 

Let op: Tijdens het schaven vervalt er circa 7mm van de breedte en dikte. 

Ons hout wordt per vrachtwagen bij u voor de deur afgeleverd. Natuurlijk kunt u ook in overleg even vragen of de chauffeur de vrachtwagen op de oprit plaatst. De bestelling wordt na 10 werkdagen geleverd.

Een dag van te voren neemt onze transporteur contact met u op en stelt u op de hoogte van de aflevertijd! Uw bestelling wordt na 10 werkdagen bij u thuis geleverd. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om (op afspraak) uw tuinhout op te halen bij Tuinhout Compleet. 

Eikenhout: Eiken balken bevatten looizuur(tannine). Blauwzwarte verkleuringen zijn het gevolg van de reactie tussen ijzer en het looizuur in het hout. Voorkom deze zwarte vlekken door RVS schroeven te gebruiken, hierdoor komen de zuren van het hout niet in contact met roest! Heeft u al lijst van zwarte vlekken? Deze kunt u wegwerken met ontweringswater!
Daarnaast zal onbehandeld eikenhout bij buitengebruik in de loop der jaren op een natuurlijke wijze licht vergrijzen! Vindt u dit niet mooi? Bescherm dan met beits uw hout!

Douglashout:  Zodra het hout ietwat ouder wordt, krijgt het een geelbruine kleur en is het machinaal goed te bewerken. Douglas hout vergrijst naarmate de jaren verstrijken. Veel mensen vinden de grijstinten van het onbehandeld hout juist prachtig! Mocht je dit niet mooi vinden, kun je het altijd bewerken met speciale UV-werende houtbeits

Kleine gaatjes in het hout noemen wij ‘Pinholes’, deze worden gemaakt door insecten. Of de gaatjes een gevaar zijn voor het hout, hangt af van de activiteit van de insecten. We maken onderscheid tussen twee soorten houtborende insecten. 

  • De niet gevaarlijke variant worden de ‘Nathoutboorders’ genoemd en deze boren zoals hun naam al suggereert alleen in levende bomen. Wordt de boom gekapt, dan sterven deze nathoutboorders en is het gevaar dus geweken. 
  • Pas wel op voor de ‘Drooghoutboorders’, deze zitten in droog en gekapt hout en onbehandeld kunnen deze enorm veel schade aan het hout aanrichten. 

Let op: De drooghoutboorders herkent u aan de verse gaatjes en vers zaagsel onder de gaatjes!

Voorkom gaatjes door preventief het hout te behandelen met Tenco anti-houtworm! Ook kunt u hiermee curatief uw hout behandelen. Schakel altijd een expert in bij extreme gevallen!

Onze potdekselplanken bevestigt u door middel van speciale RVS gevelschroeven.
Tip: Let hierbij op de kleur van uw hout en de schroeven, zodat deze mooi op elkaar aansluiten! Vind hier uw schroeven!

Ja u kunt uw hout ruilen bij Tuinhout Compleet, mits u de bon bij u hebt.

Klachten over uw geleverde product en/of producten kunt u via de mail info@tuinhout-compleet.nl indienen. Wij vragen u om een zo duidelijk mogelijk omschrijving te geven en daarbijhorende foto’s toe te voegen. Vervolgens krijgt u binnen 1 werkdag reactie vanuit Tuinhout Compleet B.V.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Bij Tuinhout Compleet leveren wij binnen 10 werkdagen uw orde af bij het aangegeven afleveradres. Echter zijn er enkele producten die speciaal besteld moeten worden en daarop gelden 2 à 3 werkweken. 
De levering geschiedt uitsluitend aan de oprit of parkeerplaats, op de begane grond; eventueel verticaal transport dient door de klant zelf te worden verzorgd.
Houdt rekening met dat er op het afleveradres ruimte is voor een grote vrachtwagencombinatie van 18 meter. 
Onze transporteur kan ter plaatse gebruik maken van een kooiaap om uw bestelling op de juiste plaats neer te zetten.

Tuinhout Compleet: Dé groothandel voor al uw tuinhout

Tuinhout Compleet is begonnen in 2014 als familie bedrijf in Elshout, Noord-Brabant. Eigenaar Sander van Ravestein heeft zijn bedrijf laten uitgroeien tot dé specialist in douglas hout en eikenhout
In 2021 is Tuinhout Compleet verhuist naar het huidige pand in Drunen aan de Alcoalaan 13. Met nog steeds dezelfde ambitie om te blijven groeien en het assortiment uit te breiden. 

Van maandagochtend tot en met zaterdagmiddag werken er dagelijks 15 man personeel om te zorgen dat elke klant met alle aandacht geholpen wordt. Van de klantenservice tot aan de schaafmachine, al onze processen krijgen de aandacht die het verdient. 

Inmiddels is Tuinhout Compleet een begrip geworden door heel Nederland en Vlaanderen. Dagelijks rijdt onze transporteur door het land om bestellingen op het gewenste adres te bezorgen. 

Douglas hout uit duurzame bossen
Ons douglas hout komt van de douglas spar die voornamelijk door Franse houtzagerijen geplant en bewerkt wordt. Douglas is een duurzame zachthout soort, wat enkel en alleen geschikt is voor buiten. Het Eikenhout komt van de loofbomen uit België en Frankrijk. Dit valt onder de term hardhout. Al ons hout komt uitsluitend van PEFC gecertificeerde zagerijen, wat staat voor duurzaam bosbeheer. Wij zijn FSC-gecertificeerd
Door FSC-gecertificeerde producten te kopen, draagt u direct bij aan de bescherming van onze bossen en gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Op deze manier dragen wij bij aan een economische waarde van het bos.

Tuinhout compleet door de jaren heen

Tuinhout Compleet blijft groeien met tuinhout van hoge kwaliteit
Ooit begonnen in een boerenschuur in Haarsteeg, inmiddels uitgegroeid tot dé specialist in tuinhout van hoge kwaliteit: Tuinhout Compleet. Eigenaren Sander en Franka van Ravestein openen binnenkort de deuren van hun tweede pand in Drunen aan de Alcoalaan 13.
Tuinhout Compleet begon in 2014 als familiebdrijf in Haarsteeg, Noord-Brabant. Eigenaar Sander van Ravestein wilde een overkapping in zijn tuin, maar vond daarvoor geen geschikt hout in Nederland. "Ik zocht me rot naar grote, stevige en duurzame balken, maar vond die nergens. Dat frustreerde me eerst, maar bracht me later op een idee: wat nu als ik daar een business van maak? Het bleek een gat in de markt."

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 535 reviews.
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...