Bezorg info
Klantenbeoordeling /5
€0,00
0416 8585 02 info@tuinhout-compleet.nl inloggen
 
Vanaf €1200,- gratis bezorging
 
Veilig betalen via IDEAL
 
Levertijd is 10 werkdagen.
 0416 8585 02

Veelgestelde Vragen

Kan ik ook Maatwerkoplossingen bestellen?

Ook voor maatwerkoplossingen bent u bij Tuinhout Compleet aan het juiste adres! Wij leveren hout op maat tot een diameter van 60 centimeter en een maximale lengte van 13 meter! U bestelt uw maatwerkoplossingen per telefoon, mail of dit formulier

Aan welke keurmerken voldoet Tuinhout Compleet?
  • Wij werken uitsluitend met importeurs die voldoen aan legale houtimport volgens de EUTR regelgeving.
  • Kwaliteit en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, al ons hout komt dan ook van PEFC-gecertificeerde zagerijen! Het PEFC keurmerk staat voor duurzaam bosbeheer. 
  • Wij hebben een FSC certificaat, dat betekent dat ons hout- en houtproducten van verantwoorde herkomst zijn.
Hoe bereken ik de draagkracht van een houten balk?

Voor het berekenen van de draagkracht van het hout, hanteren wij een eenvoudige regel: 5cm dikte per 100cm overspanning(van staander tot staander). Wilt u meer informatie of vakkundig advies? Neem dan gerust contact op!

Wat is het verschil tussen bezaagd en geschaafd?

  • Bezaagd hout: Bezaagd hout is ruw hout. Dit betekent dat de balken, palen of planken een ruw oppervlakte hebben. Er kunnen bij bezaagd hout dus splinters aanwezig zijn. 
  • Geschaafd hout: Geschaafd hout is glad hout. Dit betekent dat de balken, palen of planken over een gladder oppervlakte beschikken en dus nauwelijks splinters in het hout! Dit verschil ziet u ook terug in de prijs, geschaafd hout is een stuk arbeidsintensiever door het gladschaven van het hout. 

Let op: Tijdens het schaven vervalt er circa 7mm van de breedte en dikte. 

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Ons hout wordt per vrachtwagen bij u voor de deur afgeleverd. Natuurlijk kunt u ook in overleg even vragen of de chauffeur de vrachtwagen op de oprit plaatst. De bestelling wordt na 10 werkdagen geleverd.

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Een dag van te voren neemt onze transporteur contact met u op en stelt u op de hoogte van de aflevertijd! Uw bestelling wordt na 10 werkdagen bij u thuis geleverd. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om (op afspraak) uw tuinhout op te halen bij Tuinhout Compleet. 

Waarom verkleurt mijn hout en wat helpt hiertegen?

Eikenhout: Eiken balken bevatten looizuur(tannine). Blauwzwarte verkleuringen zijn het gevolg van de reactie tussen ijzer en het looizuur in het hout. Voorkom deze zwarte vlekken door RVS schroeven te gebruiken, hierdoor komen de zuren van het hout niet in contact met roest! Heeft u al lijst van zwarte vlekken? Deze kunt u wegwerken met ontweringswater!
Daarnaast zal onbehandeld eikenhout bij buitengebruik in de loop der jaren op een natuurlijke wijze licht vergrijzen! Vindt u dit niet mooi? Bescherm dan met beits uw hout!

Douglashout:  Zodra het hout ietwat ouder wordt, krijgt het een geelbruine kleur en is het machinaal goed te bewerken. Douglas hout vergrijst naarmate de jaren verstrijken. Veel mensen vinden de grijstinten van het onbehandeld hout juist prachtig! Mocht je dit niet mooi vinden, kun je het altijd bewerken met speciale UV-werende houtbeits

 

 

Gaatjes in mijn hout? Wat zijn het en is het een gevaar?

Kleine gaatjes in het hout noemen wij ‘Pinholes’, deze worden gemaakt door insecten. Of de gaatjes een gevaar zijn voor het hout, hangt af van de activiteit van de insecten. We maken onderscheid tussen twee soorten houtborende insecten. 

  • De niet gevaarlijke variant worden de ‘Nathoutboorders’ genoemd en deze boren zoals hun naam al suggereert alleen in levende bomen. Wordt de boom gekapt, dan sterven deze nathoutboorders en is het gevaar dus geweken. 
  • Pas wel op voor de ‘Drooghoutboorders’, deze zitten in droog en gekapt hout en onbehandeld kunnen deze enorm veel schade aan het hout aanrichten. 

Let op: De drooghoutboorders herkent u aan de verse gaatjes en vers zaagsel onder de gaatjes!

Voorkom gaatjes door preventief het hout te behandelen met Tenco anti-houtworm! Ook kunt u hiermee curatief uw hout behandelen. Schakel altijd een expert in bij extreme gevallen!

Hoe bevestig ik Potdekselplanken?

Onze potdekselplanken bevestigt u door middel van speciale RVS gevelschroeven.
Tip: Let hierbij op de kleur van uw hout en de schroeven, zodat deze mooi op elkaar aansluiten! Vind hier uw schroeven!

Kan ik mijn hout ruilen bij Tuinhout Compleet?

Ja u kunt uw hout ruilen bij Tuinhout Compleet, mits u de bon bij u hebt.

Aanvullende informatie
Vakkundige tips om u op weg te helpen

0