Tuinplanken

Tuinplanken nodig voor uw volgende tuinproject? Misschien gaat u uw tuin verreiken met een tuinhuis of pergola? Of wellicht wilt u wat meer privacy creëren door een nieuwe schutting te plaatsen? Tuinhout Compleet is de nr. 1 leverancier van tuinhout planken in Nederland en België. Onze tuinplanken zijn er in verschillende soorten, maten en afmetingen. Bekijk direct ons assortiment op de webshop en bestel! Vragen? Neem dan gerust contact op via info@tuinhout-compleet.nl of bel naar 0416858502.

Let op: Onze tuinhout planken hebben een afwijkende levertijd van 2 à 3 weken.

Toont alle 11 resultaten

Divers assortiment tuinhout planken bij Tuinhout Compleet

Ons uitgebreide assortiment tuinhout producten is zorgvuldig samengesteld om aan alle wensen en behoeften voor uw tuinprojecten te voldoen. Met een focus op duurzaamheid en esthetiek bieden wij een diversiteit aan opties:

  • Grenen schuttingplank: Deze tuinplanken zijn perfect voor het creëren van stevige en stijlvolle schuttingen die privacy en veiligheid garanderen.
  • Grenen blokhutprofiel: Ideaal voor de bouw van blokhutten of tuinhuizen, waarbij een naadloze aansluiting en een traditionele uitstraling gewenst zijn.
  • Vuren plank: Veelzijdige tuinplanken voor diverse constructies, bekend om zijn lichtheid en eenvoudige bewerking.
  • Vuren Zweeds rabat: Uitstekend voor gevelbekleding en schuttingen, biedt het Zweeds rabat een elegante overlap die zorgt voor een waterdichte afwerking.

Elk van deze tuinplanken is geselecteerd met het oog op kwaliteit en functionaliteit, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat voor uw buitenruimte. Bij Tuinhout Compleet vindt u de perfecte match voor al uw projecten. Ontdek ons assortiment tuinhout planken en laat uw tuinproject tot leven komen.

tuinplanken

Een duurzame planken schutting bouwen

Het bouwen van een duurzame planken schutting vereist zorgvuldige planning en de juiste materialen. Begin met het uitzetten van de locatie en het plaatsen van stevige palen, idealiter van geïmpregneerd hout, op minimaal 1,8 meter afstand van elkaar voor optimale stabiliteit. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de palen recht staan. Bevestig vervolgens horizontale draagbalken tussen de palen op de gewenste hoogtes. Kies voor duurzame tuinhout planken, zoals grenen of vuren, en monteer deze verticaal op de steunbalken, met een kleine tussenruimte voor luchtcirculatie en natuurlijke uitbreiding. Voor extra duurzaamheid kunt u de planken voorbehandelen of kiezen voor reeds geïmpregneerd hout. Bevestig elke plank stevig met roestvrijstalen of gegalvaniseerde schroeven om roest te voorkomen. Met deze stappen creëert u een stevige en duurzame planken schutting die jarenlang mee zal gaan.

Van plan een schutting te bouwen? Eventueel dat u ook tuinhouten latten nodig bent.

Planken buiten: tips voor onderhoud

Het behouden van de schoonheid en duurzaamheid van houten planken buiten vereist regelmatig onderhoud. Hier volgen enkele essentiële tips om uw tuinplanken in topconditie te houden buiten:

  1. Reinig regelmatig: Verwijder vuil, algen en mos met een zachte borstel en een milde zeepoplossing. Vermijd het gebruik van een hogedrukspuit, omdat dit het hout kan beschadigen.
  2. Bescherm tegen vocht: Zorg ervoor dat er geen water op de houten planken blijft staan door een lichte helling aan te brengen voor goede afwatering.
  3. Behandel met beits of verf: Breng elke twee tot drie jaar een houtbeschermingsmiddel of beits aan om de planken te beschermen tegen UV-stralen en weersinvloeden. Kies voor een product dat geschikt is voor het specifieke houttype.
  4. Voorkom direct grondcontact: Zorg ervoor dat houten planken niet direct in contact staan met de grond, om rotting te voorkomen. Gebruik betonnen voetjes of metalen steunen waar nodig.

Door deze onderhoudstips op te volgen, verlengt u de levensduur van uw houten planken voor buiten en zorgt u ervoor dat ze er jarenlang mooi uit blijven zien.

De multifunctionaliteit van schutting planken

Schutting planken vormen een veelzijdige keuze voor elke tuin, verder reikend dan hun traditionele rol als afbakening. Ze lenen zich uitstekend voor het creëren van verticale tuinen, waar ze een levendige achtergrond bieden voor klimplanten of dienen als steun voor hangende plantenbakken. Daarnaast kunnen deze planken worden hergebruikt voor het vervaardigen van uniek tuinmeubilair, zoals banken of tafels, die een persoonlijke en natuurlijke sfeer aan de buitenruimte toevoegen. Schutting planken zijn ook ideaal voor het maken van decoratieve elementen en functionele afscheidingen binnen de tuin, waarmee specifieke zones worden gecreëerd voor ontspanning of spel. Deze aanpak benadrukt de creatieve en praktische potentie van schutting planken, waardoor ze een onmisbaar element in tuinontwerp worden.

Veelgestelde vragen over tuinplanken

Wat is het verschil tussen grenen en vuren tuinplanken?

Grenen hout is over het algemeen iets zachter en heeft een grovere structuur dan vuren, wat kan leiden tot subtiele verschillen in uiterlijk en duurzaamheid. Beide houtsoorten zijn populair voor buitengebruik vanwege hun goede bewerkbaarheid en weerstand tegen weersinvloeden.

Hoe kies ik de juiste planken voor mijn schutting?

Bij het kiezen van planken voor een schutting is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid, weerbestendigheid, en esthetiek. Zoek naar planken die speciaal behandeld zijn voor buitengebruik, zoals geïmpregneerd grenen of vuren, om een lange levensduur en weerstand tegen weersinvloeden te garanderen. Overweeg de gewenste uitstraling van uw schutting; fijnbezaagde planken bieden een robuuste, natuurlijke look, terwijl geschaafde planken een meer verfijnde afwerking hebben.

Hoe kan ik planken buiten het beste bevestigen om weersinvloeden te weerstaan?

Voor het bevestigen van tuinplanken, kies weerbestendige materialen zoals roestvrijstalen of gegalvaniseerde schroeven om corrosie tegen te gaan. Zorg voor een lichte helling voor waterafvoer en ruimte tussen tuinplanken voor ventilatie, wat houtrot en schimmel helpt voorkomen.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 860 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...