Betaal met IDeal

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Haardhout

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan haardhout dat perfect is voor het verwarmen van uw huis en het creëren van een gezellige sfeer. Ons aanbod omvat alles van ovengedroogd tot natuurlijk gedroogd haardhout, in diverse houtsoorten zoals beuken en eiken. Geschikt voor elke kachel of open haard, zorgt ons haardhout voor efficiënte verbranding en optimale warmte. Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u nog vragen? Neem dan contact op via info@tuinhout-compleet.nl of bel naar 0416-858502.

Toont alle 3 resultaten

Ovengedroogd haardhout: Perfecte brandstof voor uw haard

Haardhout kopenOvengedroogd haardhout van Tuinhout Compleet is de ideale keuze voor iedereen die streeft naar een optimale verbranding en maximale warmte-efficiëntie. Dit haardhout ondergaat een speciaal droogproces in een oven. Dit resulteert in verschillende voordelen die het onderscheiden als de perfecte brandstof voor uw haard:

  • Direct klaar voor gebruik: Door het droogproces bevat ovengedroogd hout veel minder vocht dan natuurlijk gedroogd hout, waardoor het direct klaar is voor gebruik.
  • Hogere verbranding efficiëntie: Met een lager vochtgehalte brandt ovengedroogd haardhout efficiënter, produceert het meer warmte en minder roet en rook. Dit zorgt voor een schoner vuur en een gezondere leefomgeving.
  • Langere brandduur: Ovengedroogd haardhout brandt langer dan niet-gedroogd hout, waardoor u minder vaak hout hoeft toe te voegen aan uw haard.
  • Veelzijdig in gebruik: Geschikt voor alle soorten kachels en open haarden, biedt het een veelzijdige oplossing voor uw verwarmingsbehoeften.

Kies voor ovengedroogd hout van Tuinhout Compleet voor een hoogwaardige brandstof die uw haardvuur naar een hoger niveau tilt, terwijl u geniet van de warmte en sfeer in uw huis. 

Op zoek naar iets anders? Zoals ons hang en sluitwerk? Klik hier.

Gedroogd haardhout bestellen bij Tuinhout Compleet

Bij Tuinhout Compleet maakt het bestellen van gedroogd haardhout het mogelijk om snel en gemakkelijk van een warm en sfeervol huis te genieten. Ons gedroogde hout, zorgvuldig voorbereid en klaar voor gebruik, zorgt voor een efficiënte verbranding en een aangename warmte in elke woonruimte. Door haardhout te bestellen bij Tuinhout Compleet, kiest u voor gemak zonder in te leveren op kwaliteit. Ons proces van zorgvuldige selectie en droging garandeert hout van de hoogste kwaliteit dat uw haardvuur langer laat branden en minder rook produceert. Dit betekent niet alleen een schonere verbranding maar ook een betere ervaring voor u en uw gezin. Met een gebruiksvriendelijke online bestelprocedure en betrouwbare leveringsservice zorgen wij ervoor dat uw voorraad gedroogd haardhout altijd aangevuld is. Kies voor Tuinhout Compleet en geniet van de warmte en gezelligheid die ons haardhout biedt.

Voordelen van beuken haardhout

HaardhoutBeuken haardhout staat bekend om zijn uitstekende brandeigenschappen en wordt door veel van onze klanten gewaardeerd. Hier zijn enkele van de voornaamste voordelen van het kiezen voor beuken haardhout van Tuinhout Compleet:

  • Hoge calorische waarde: Beukenhout brandt lang en produceert een hoge warmte-afgifte, wat zorgt voor een efficiënte en economische verwarming van uw ruimte.
  • Gelijkmatige verbranding: Het zorgt voor een gelijkmatige en stabiele vlam, ideaal voor een gezellige avond bij de haard.
  • Minder rookontwikkeling: Beuken haardhout staat bekend om zijn schone verbranding met minder rook, wat bijdraagt aan een aangenamere sfeer binnenshuis en minder aanslag in uw schoorsteen.

Door te kiezen voor beuken haardhout , investeert u in kwaliteit hout dat niet alleen uw huis verwarmt maar ook bijdraagt aan een sfeervolle en comfortabele leefomgeving. Maar zelfs als u zoekt naar accessoires zoals betonpoeren of dakbedekking bent u bij ons aan het juiste adres.

Haardhout kopen – essentiële tips voor de beste keuze

Bij het kopen van haardhout zijn er enkele belangrijke overwegingen om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt voor uw haard. Hier zijn drie essentiële tips:

  1. Kies voor ovengedroogd hout: Ovengedroogd hout heeft een laag vochtgehalte, wat zorgt voor een efficiëntere verbranding en minder rookontwikkeling.
  2. Let op het soort hout: Harde houtsoorten zoals beuken of eiken branden langer en geven meer warmte af dan zachte houtsoorten.
  3. Controleer de grootte: Zorg ervoor dat de stukken hout geschikt zijn voor uw haard of kachel. Te grote stukken kunnen de luchtstroom beperken, terwijl te kleine stukken sneller branden en vaker bijgevuld moeten worden.

Door deze tips te volgen, kunt u een bewuste keuze maken bij het kopen van haardhout en de warmte van uw haard optimaal benutten met het juiste haardhout van Tuinhout Compleet.

Veelgestelde vragen over haardhout

Hoe kan ik zien of haardhout goed gedroogd is? 

Goed gedroogd haardhout klinkt hol als u twee stukken tegen elkaar slaat en heeft vaak scheuren aan de uiteinden. Het vochtgehalte zou ook lager dan 20% moeten zijn voor een optimale verbranding.

Wat is het verschil tussen ovengedroogd en natuurlijk gedroogd haardhout? 

Ovengedroogd haardhout is in een oven gedroogd tot een optimaal vochtgehalte, wat zorgt voor een efficiëntere verbranding en minder rook. Natuurlijk gedroogd hout heeft langer de tijd nodig om te drogen en kan een hoger vochtgehalte hebben.

Hoe kies ik het beste haardhout bij het kopen voor mijn specifieke behoeften? 

Bij het kopen van haardhout is het belangrijk om rekening te houden met het type haard of kachel dat u heeft, uw stookgewoonten en de gewenste brandduur en warmteafgifte. Kies voor ovengedroogd hout voor een efficiënte en schone verbranding en overweeg harde houtsoorten zoals beuken of eiken voor een langere brandduur en meer warmte.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 907 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...