Haardhout

Het koude seizoen staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om uw openhaard, houtkachel of vuurkorf weer in gebruik te nemen. Bij Tuinhout Compleet begrijpen we hoe belangrijk het is om te genieten van een knusse en warme sfeer tijdens de wintermaanden. Daarom bieden we hoogwaardig haardhout aan (oven gedroogd beukenhout) dat leverbaar is vanaf week 49/50. Binnenkort wordt ons assortiment ruim aangevuld met diverse haardhout soorten en maten. Vragen? Neem dan contact op via info@tuinhout-compleet.nl of bel naar 0416-858502.

Toont alle 2 resultaten

Waarom Beukenhout?

Beukenhout is een uitstekende keuze voor haardhout om verschillende redenen. Het heeft een hoog energiegehalte, waardoor het langzaam en gelijkmatig brandt, wat zorgt voor een langdurige warmtebron. Bovendien produceert beukenhout weinig rook en vonken, wat de veiligheid in uw huis verhoogt en de kans op roetvorming in uw schoorsteen minimaliseert.

Haardhout categorie pagina

Ovengedroogd Beukenhout voor Optimale Prestaties

Bij Tuinhout Compleet staat kwaliteit voorop. Ons beukenhout wordt zorgvuldig ovengedroogd om een vochtigheidsgraad van minder dan 20% te bereiken. Dit betekent dat u kunt rekenen op een schoon en efficiënt brandproces, zonder last te hebben van onvolledige verbranding of hinderlijke rookontwikkeling. Droog haardhout is niet alleen milieuvriendelijker, maar het zorgt er ook voor dat u optimaal kunt genieten van uw vuur.

Assortiment en Levering

Bij Tuinhout Compleet begrijpen we dat de behoeften van onze klanten kunnen variëren. Daarom bieden wij momenteel haardhout aan in twee handige hoeveelheden:

 1. 1 Kubieke Meter: Ideaal voor kleinere open haarden, houtkachels of vuurkorven. Dit formaat is geschikt voor wie af en toe van een knapperend vuur wil genieten.
 2. 1,8 Kubieke Meter: Voor degenen die regelmatig hun haard of kachel gebruiken, bieden we een grotere hoeveelheid aan. Deze extra voorraad zorgt ervoor dat u altijd voldoende haardhout bij de hand heeft om de koude dagen door te komen.

Toekomstige Uitbreiding van het Assortiment

Bij Tuinhout Compleet blijven we streven naar uitmuntendheid en klanttevredenheid. Binnenkort breiden we ons assortiment uit om aan nog meer behoeften te voldoen. Houd onze website in de gaten voor updates over nieuwe producten en diensten.

Wacht niet langer en bereid u voor op een gezellige en warme winter met het gedroogde beukenhout van Tuinhout Compleet. Bestel uw haardhout nu en geniet van de voordelen van hoogwaardig, droog haardhout voor uw open haard of kachel. We staan altijd klaar om u te voorzien van kwaliteitsproducten en uitstekende service.

Veelgestelde vragen over haardhout:

Wat is het beste hout voor de open haard of houtkachel?

Het beste hout voor de open haard of houtkachel is hardhout, zoals eiken, esdoorn, beuken of essen. Deze houtsoorten hebben een hoog energiegehalte en branden langzaam en gelijkmatig, wat zorgt voor een efficiënte en langdurige warmtebron. Ze produceren ook minder rook en vonken, waardoor de veiligheid en luchtkwaliteit in uw huis worden verbeterd.

Hoe moet ik haardhout opslaan om het goed te laten drogen?

Het is essentieel om haardhout correct op te slaan om het goed te laten drogen. Hier zijn enkele tips:

 • Plaats het hout op een verhoogd platform of pallets om contact met de grond te vermijden.
 • Zorg voor luchtcirculatie rondom het hout door het niet te dicht op te stapelen.
 • Bedek het hout met een dak of zeil om het te beschermen tegen regen en sneeuw, terwijl lucht nog steeds vrij kan circuleren.
 • Laat het hout minimaal zes maanden tot een jaar drogen voordat u het in de open haard of kachel gebruikt.

Hoe kan ik controleren of haardhout klaar is om te gebruiken?

 1. U kunt eenvoudig controleren of haardhout klaar is om te gebruiken door het volgende te doen:
  • Klop twee stukken hout tegen elkaar. Als ze een helder, hol geluid produceren, is het hout waarschijnlijk droog.
  • Controleer of het hout lichter van kleur is en barsten vertoont. Dit zijn tekenen van goed gedroogd hout.
  • Meet het vochtgehalte van het hout met een vochtmeter. Het ideale vochtgehalte voor haardhout ligt onder de 20%.

Door deze vragen te beantwoorden, kunnen mensen beter geïnformeerde beslissingen nemen over het kopen, opslaan en gebruiken van haardhout voor hun verwarmingsbehoeften.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...