Douglas Palen

Tuinhout Compleet voorziet u van lariks douglas palen voor een scherpe prijs, hierbij heeft u de keuze tussen vers bezaagd en geschaafde vierkante palen. De douglas palen zijn uiterst geschikt voor het construeren van uw schutting, terrasoverkapping, schuur en veranda!
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op via 0416-858502 of info@tuinhout-compleet.nl.

Toont alle 9 resultaten

Eigenschappen van Douglas palen

Palen van douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10-15 jaar en is van nature erg duurzaam. Naast de duurzaamheid van het hout wordt de kleur van het hout zeer op prijs gesteld. Zo zien wij het Douglashout steeds vaker terugkomen in Nederlandse tuinen dankzij haar warme uitstraling. Daarnaast is het hout goed te behandelen en gaat daarom extra lang mee. Douglas hout is afkomstig van de Europese Douglasspar.

Vers bezaagd of geschaafd

Onder vers bezaagd hout verstaan we ruw hout, waarbij de kans op splinters hoger is. Geschaafd hout is daarentegen vele malen gladder. Let op: Bij geschaafd hout vervalt ca. 7mm van de afmetingen, houdt hier dus goed rekening mee voor uw constructie. Daarnaast kunt u kiezen om de palen te laten zagen. Hiervoor worden wel zaagkosten in rekening gebracht.  Bij Tuinhout-Compleet kunt u tot een afmeting van 300x300mm de Douglas palen laten schaven.

Kleur van het hout

Wanneer Douglas hout jong is, heeft het een roodbruine kleur. Zodra het hout wat ouder wordt, verandert dit in een licht geelbruine kleur en is het hout harshoudend. Dit type hout kan goed machinaal bewerkt worden. Wanneer het langdurig in aanraking komt met verschillende weersomstandigheden heeft het een prachtige natuurlijke vergrijzing. Mocht je dit niet mooi vinden, kun je het altijd bewerken met speciale UV-werende houtbeits! In vergelijking met andere houtsoorten, zoals hardhout en eikenhout, is Douglas hout verkrijgbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Toepassingen voor Douglas palen
Douglas hout is dus een duurzaam en toch vrij goedkope houtsoort. Daarom komt het steeds vaker terug bij zoveel verschillende constructies. Douglas palen zijn een ideaal te gebruiken voor tuinmeubels, schuttingen, aanbouwingen, overkappingen, schuren en veranda’s! Natuurlijk zijn douglas palen ook geschikt voor binnen gebruik.

Populaire douglas palen

Ons douglas hout wordt voornamelijk gebruik voor in de tuin, dus van tuinhuizen, schuttingen en aanbouw. Zowel voor de constructie als decoratie kunt u terecht bij Tuinhout Compleet. Bekijk hier onze populaire producten:
Douglas palen 10×10
Douglas palen 12×12
Douglas palen 15×15
Douglas palen 20×20

Douglas palen kopen
Douglas palen

Bij Tuinhout Compleet heeft u ook de keuze uit:
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas schaaldelen
Zweeds rabat douglas
Douglas regels en ribben
Douglas sponningplank
Douglas vlonderplanken
Douglas vellingdeel
Douglas deuren en ramen
Douglas profielplanken

Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op!

Veelgestelde vragen over Douglas palen

Waarom Douglas palen kopen bij Tuinhout Compleet?

Onze Douglas palen zijn van duurzaam kwaliteit. We geven bij Tuinhout Compleet altijd vrijblijvend advies op maat voor de klant. Douglas palen kopen? Wacht niet langer en vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij bieden hoge kwaliteit voor een kleine prijs. Op onze categorie pagina kun je ook extra informatie vinden zoals het gebruik, constructies en eigenschappen van Douglas palen.

Hoe lang gaan Douglas palen mee?

Onbehandelden Douglas palen kunnen wel 10 tot 15 jaar mee. Door het hout de juiste behandeling te geven, met bijvoorbeeld beits verduurzamingsmiddelen, verlengt u de levensduur extra.

Hoe bereken je een overspanning?

Een overspanning is de afstand tussen twee steunpunten.
Bij het plaatsen van een houten overkapping met plat dak gebruikt u de volgende berekening om de benodigde balkdikte te bepalen:
Te overspannen lengte(cm) / 20 = balkdikte (cm).
Bijvoorbeeld bij een overspanning van 3 meter (300cm) heeft u een balkdikte van 15cm nodig.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...