Bezorg info
Klantenbeoordeling /5
€0,00
0416 8585 02 info@tuinhout-compleet.nl inloggen
 
Vanaf €1200,- gratis bezorging
 
Veilig betalen via IDEAL
 
Levertijd is 10 werkdagen.
 0416 8585 02

Palen

Tuinhout Compleet voorziet u van lariks douglas palen voor een scherpe prijs, hierbij heeft u de keuze tussen vers bezaagd en geschaafde vierkante palen. De douglas palen zijn uiterst geschikt voor het construeren van uw schutting, terrasoverkapping, schuur en veranda!
Al ons hout is afkomstig uit PFEC-gecertificeerde zagerijen uit Europa!

Toont alle 10 resultaten

Wat zijn de eigenschappen van Douglas hout?

Palen van douglashout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10-15 jaar en is van nature erg duurzaam. Naast de duurzaamheid van het hout wordt de kleur van het hout zeer op prijs gesteld. Zo zien wij het Douglashout steeds vaker terugkomen in Nederlandse tuinen dankzij haar warme uitstraling. Douglas hout is afkomstig van de Europese Douglasspar. 

Vers bezaagd of geschaafd 

Onder vers bezaagd hout verstaan we ruw hout, waarbij de kans op splinters hoger is. Geschaafd hout is daarentegen vele malen gladder. Let op: Bij geschaafd hout vervalt ca. 7mm van de afmetingen, houdt hier dus goed rekening mee voor uw constructie. 

Kleur van het hout

Wanneer Douglas hout jong is, heeft het een roodbruine kleur. Zodra het hout wat ouder wordt, verandert dit in een licht geelbruine kleur en is het hout harshoudend. Dit type hout kan goed machinaal bewerkt worden. Wanneer het langdurig in aanraking komt met verschillende weersomstandigheden heeft het een prachtige natuurlijke vergrijzing. Mocht je dit niet mooi vinden, kun je het altijd bewerken met speciale UV-werende houtbeits! In vergelijking met andere houtsoorten, zoals hardhout, is Douglas hout verkrijgbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Toepassingen

Douglas hout is dus een duurzaam en toch vrij goedkope houtsoort. Daarom komt het steeds vaker terug bij zoveel verschillende constructies. Douglas hout is een ideale houtsoort om te gebruiken voor tuinmeubels, schuttingen, aanbouwingen, overkappingen, schuren en veranda’s! Natuurlijk is douglas hout ook geschikt voor binnengebruik. 

Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op! 

0