Betaal met IDeal

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Plaatmateriaal

Verken in een wereld van mogelijkheden met ons uitgebreide assortiment plaatmateriaal, ideaal voor een breed scala aan toepassingen, van constructie tot creatieve projecten. Ons aanbod omvat alles van de veelzijdige OSB3-platen en lichte Elliottis Pine platen tot het duurzame Fins vuren plaatmateriaal, weerbestendige Okoumé en het sterke hardhout multiplex. Deze selectie is met zorg samengesteld om aan de hoogste eisen van zowel hobbyisten als professionals te voldoen, en biedt een perfecte balans tussen kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek. Heeft u vragen of wenst u advies? Neem dan contact op via info@tuinhoutcompleet.nl of bel ons op 0416 85 85 02. 

Toont alle 6 resultaten

Uitgebreid assortiment houten platen van hoge kwaliteit

Bij Tuinhout Compleet bieden we een breed scala aan houten platen, zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteit en duurzaamheid. Ons assortiment omvat:

  • OSB3 plaatmateriaal: Ideaal voor constructieve toepassingen in vochtige omstandigheden, bieden OSB3-platen een uitstekende sterkte en veelzijdigheid. Ze zijn perfect voor zowel binnen- als buitengebruik, waar structurele integriteit vereist is.
  • Elliottis Pine: Bekend om hun lichte gewicht en soepele oppervlakte, zijn deze platen uitstekend geschikt voor meubelbouw, interieurafwerking en decoratieve projecten.
  • Fins vuren plaatmateriaal: Dit materiaal staat bekend om zijn uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, waardoor het een populaire keuze is voor zowel constructieve als stijlvolle toepassingen.
  • Okoumé plaatmateriaal: Okoumé multiplex is bijzonder gewaardeerd om zijn weerbestendige kwaliteiten, waardoor het uitermate geschikt is voor buitengebruik, zoals in gevelbekleding en bootbouw.
  • Hardhout multiplex: Voor projecten die de hoogste eisen stellen aan duurzaamheid en afwerking, biedt ons hardhout multiplex een robuuste en visueel aantrekkelijke oplossing.

Elk type plaatmateriaal in ons assortiment is geselecteerd om zijn unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden, zodat u voor elk project het juiste materiaal kunt vinden. Van constructieprojecten tot creatieve doe-het-zelf-ideeën, Tuinhout Compleet staat klaar om uw plannen te ondersteunen met houten platen van de hoogste kwaliteit.

Onderhoudsgids voor een plaat van hout

Een plaat van hout kan, afhankelijk van het gebruik en de locatie, variëren in de mate van onderhoud die nodig is. Een plaat van hout die in constructieve toepassingen worden gebruikt, zoals dakbedekking*, is onderhoud vaak minimaal. Deze zijn meestal verborgen en beschermd tegen directe blootstelling aan de elementen. 

Echter, voor een plaat van hout die wordt gebruikt in zichtbare toepassingen of in buitenprojecten, is regelmatig onderhoud essentieel om hun schoonheid en levensduur te behouden. Voor buitenprojecten, zoals tuinmeubilair of gevelbekleding gemaakt van houten plaatmateriaal, wordt aanbevolen om de houten oppervlakken periodiek te behandelen met een geschikte houtbeschermer of lak die specifiek is ontworpen voor buitengebruik. Dit helpt om het hout te beschermen tegen vocht, UV-straling en andere buitenelementen.

* = of EPDM dakbedekking.

Toepassingen van houten plaatmateriaal

Okoumé plaatmateriaalHouten plaatmateriaal is onmisbaar in zowel de bouw als creatieve projecten, dankzij de veelzijdigheid en duurzaamheid. Bij Tuinhout Compleet bieden we plaatmaterialen die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen:

  • Constructieve doeleinden: Gebruik onze OSB3-platen en Fins vuren plaatmateriaal voor het construeren van stevige wanden, vloeren en daken in nieuwbouw of renovatieprojecten.
  • Meubelproductie: Elliottis Pine platen en hardhout multiplex zijn ideaal voor het vervaardigen van kwaliteitsmeubels, dankzij hun bewerkbaarheid en mooie uitstraling.
  • Exterieurprojecten: Voor projecten die blootgesteld worden aan de elementen, zoals buitengevels of tuinmeubilair, zijn Okoumé en hardhout multiplex uitstekende keuzes vanwege hun weerbestendige eigenschappen.

Ons houten plaatmateriaal combineert functionaliteit met stijl, waardoor het de ideale keuze is voor een diversiteit aan projecten. Met een keuze uit verschillende soorten en afmetingen, ondersteunt Tuinhout Compleet uw visie, van het fundament tot de afwerking.

Ook als u zoekt naar tuinverlichting of andere accessoires bent u bij ons aan het juiste adres.

Dunne houten plaat: perfect voor fijne afwerkingen

Dunne houten platen zijn een essentieel materiaal voor projecten die een verfijnde en gedetailleerde afwerking vereisen. Bij Tuinhout Compleet begrijpen we de noodzaak voor materialen die zowel veelzijdig als van hoge kwaliteit zijn, daarom bieden we 9 mm hardhouten multiplex aan, perfect voor uw projecten die precisie en finesse nodig hebben. Dit type multiplex combineert de robuustheid van hardhout met de flexibiliteit die nodig is voor fijne afwerkingen. De relatief dunne dikte maakt het gemakkelijk te hanteren en te bewerken, terwijl de hardhouten samenstelling zorgt voor een duurzaam eindproduct dat bestand is tegen slijtage. Ons dunne houten plaat is de perfecte keuze voor vakmensen en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare kwaliteit voor hun verfijnde projecten.

Veelgestelde vragen over plaatmateriaal

Wat is het verschil tussen OSB3 plaatmateriaal en multiplex? 

OSB3-platen zijn georiënteerde strandborden die uitstekend geschikt zijn voor dragende toepassingen in vochtige omgevingen, terwijl multiplex bestaat uit kruislings verlijmde fineerlagen, wat zorgt voor een hoge mate van sterkte en stabiliteit in een breed scala aan projecten.

Kan ik hardhouten multiplex buiten gebruiken? 

Ja, hardhouten multiplex kan buiten gebruikt worden, vooral als het gaat om 9 mm dikke platen die we aanbieden, maar het wordt aanbevolen om het te behandelen met een geschikte houtbeschermer of verf om de duurzaamheid te verhogen en het te beschermen tegen weersinvloeden.

Welke typen houten plaatmateriaal zijn het meest duurzaam voor buitengebruik? 

Voor buitentoepassingen zijn bepaalde typen houten plaatmateriaal, zoals Okoumé multiplex en specifiek behandelde hardhouten multiplex, bijzonder duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Deze materialen zijn geoptimaliseerd voor buitengebruik door hun natuurlijke weerstand tegen vocht en rot, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor projecten die blootgesteld worden aan de elementen.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 907 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...