Tuinpalen Rond

Op zoek naar ronde tuinhout palen? Bij Tuinhout Compleet bieden we ronde houten palen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. We hebben verschillende houtsoorten in het assortiment zoals bijvoorbeeld: gepunt of niet, geschild of gefreesd en geïmpregneerd of onbehandeld. Kies voor de veelzijdigheid en natuurlijke elegantie van rondhout van Tuinhout Compleet voor al uw buitenprojecten. Vragen? Stel ze dan gerust per mail naar info@tuinhout-compleet.nl of bel naar 0416-858502.

Let op: Onze tuinhout rondhout hebben een afwijkende levertijd van 2 à 3 weken.

 

Toont alle 11 resultaten

Ontdek de functie van ronde houten palen

Ronde houten palen zijn veel meer dan alleen een esthetische toevoeging aan uw tuin; ze zijn een fundament voor veel tuinprojecten. Deze palen, variërend in diameters geschikt voor elke toepassing, bieden (bijvoorbeeld in combinatie met een latten-constructie) stevigheid en ondersteuning voor schuttingen, pergola’s, en klimplanten. Hun ronde vorm zorgt voor een natuurlijke en soepele integratie in het landschap, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van organische vormen en structuren binnen uw buitenruimte. Van het markeren van paden tot het ondersteunen van tuinverlichting, ronde houten palen zijn een veelzijdige keuze die functionaliteit combineert met natuurlijke schoonheid, essentieel voor elke tuinontwerper of huiseigenaar die op zoek is naar zowel praktische als esthetische tuinoplossingen.

tuinpalen rond

Groot assortiment ronde tuinpalen 

Bij Tuinhout Compleet is het assortiment ronde tuinpalen divers en breed, zodat u voor elk tuinproject het juiste type paal kunt vinden:

  • Palissades: Beschikbaar in diameters van 6cm, 8cm en 10cm, perfect voor sierlijke tuinafscheidingen of borders.
  • Rond gefreesde palen: Met diameters van 10cm, 12cm, 14cm, 20cm en 30cm, ideaal voor stevige constructies zoals pergola’s en speeltoestellen.
  • Kastanje palen: Natuurlijk duurzaam en verkrijgbaar in 7-9cm, 8-10cm en 10-12cm diameters, voor een authentieke en rustieke look.
  • Verbindingsstukken: Om verschillende ronde tuinpalen eenvoudig en stevig met elkaar te verbinden, wat de bouw van complexere structuren vergemakkelijkt.

Deze selectie ronde tuinpalen onderstreept onze toewijding aan kwaliteit en variëteit, waardoor klanten precies datgene kunnen kiezen wat nodig is om hun tuinprojecten succesvol en met een esthetische meerwaarde te realiseren.

Houten ronde paal: een natuurlijke touch voor uw tuin

Een ronde houten paal brengt een natuurlijke charme naar uw tuin, perfect harmoniërend met de buitenomgeving. Tuinhout Compleet biedt een assortiment aan van zachte rondingen en warme houttinten, van palissades tot robuuste rond gefreesde palen en duurzame kastanje palen. Een ronde houten paal ideaal voor het creëren van natuurlijke afscheidingen (met behulp van planken), ondersteuning van klimplanten, of als decoratief element in uw tuinontwerp. Hun authenticiteit en veelzijdigheid maken ze geliefd voor het toevoegen van een rustieke sfeer, terwijl ze ook eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn, waardoor een houten ronde paal  een praktische en esthetische keuze is voor elke tuin.

Onderhoudstips voor uw ronde houten palen

Voor een lange levensduur van uw ronde houten palen is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele praktische tips om uw palen in optimale staat te houden:

  • Inspecteer regelmatig: Controleer de palen jaarlijks op tekenen van slijtage, zoals scheuren, splinters of tekenen van rot.
  • Reinig zorgvuldig: Maak de palen schoon met een zachte borstel en milde zeepoplossing om vuil, algen en mos te verwijderen.
  • Behandel met houtbescherming: Breng om de paar jaar een houtbeschermingsmiddel aan om de palen te beschermen tegen weersinvloeden, UV-straling en vocht.
  • Voorkom direct grondcontact: Indien mogelijk, installeer de palen met een geschikte basis of paalhouder om direct contact met vochtige grond te vermijden en de levensduur te verlengen.
  • Herstel schade snel: Repareer of vervang beschadigde tuinhouten palen zo snel mogelijk om verdere schade aan de structuur te voorkomen.

Door deze onderhoudstips te volgen, zorgt u ervoor dat uw ronde houten palen hun natuurlijke schoonheid en structurele integriteit behouden, jaar na jaar.

Veelgestelde vragen over houten palen rond

Hoe lang gaan ronde tuinpalen mee?

De levensduur van ronde houten palen hangt af van de houtsoort, de behandeling en de omstandigheden waaraan ze worden blootgesteld. Behandelde palen kunnen, met goed onderhoud, tot 15-20 jaar meegaan.

Hoe bevestig ik ronde tuinpalen aan elkaar?

Voor het bevestigen van ronde houten palen kunt u gebruikmaken van specifieke verbindingsstukken, schroeven of bouten die geschikt zijn voor buitengebruik, om een stabiele en duurzame constructie te garanderen.

Moeten ronde houten palen vooraf behandeld worden?

Geïmpregneerde houten palen worden vooraf behandeld om hun weerstand tegen rot, schimmel en ongedierte te verhogen. Het is echter aan te raden om periodiek extra houtbeschermingsmiddel toe te passen.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 860 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...