Betaal met IDeal

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

EPDM

EPDM dakbedekking online bestellen? EPDM is een duurzame en veelzijdige oplossing voor uw dak. Ons assortiment omvat EPDM in diverse afmetingen en alle essentiële accessoires voor een vlekkeloze installatie. Of u nu een professional bent of een doe-het-zelver, onze dakbedekking biedt een duurzame, weerbestendige en milieuvriendelijke oplossing voor platte en licht hellende daken. Ontdek de voordelen van EPDM dakbedekking en hoe u deze kunt combineren met ons kwalitatieve tuinhout voor een complete tuinrenovatie of bouwproject. Met onze producten bent u verzekerd van een langdurige bescherming en een esthetisch aantrekkelijke afwerking van uw dak. Neem dan gerust contact met ons op via info@tuinhoutcompleet.nl of bel ons op 0416 85 85 02. Wij staan klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij uw project.

Toont alle 19 resultaten

Filters

Wat is EPDM dakbedekking: Kenmerken en duurzaamheid

EPDM dakbedekking, een veelgebruikte keuze voor zowel residentiële als commerciële daken, biedt tal van voordelen vanwege zijn unieke eigenschappen:

  • Materiaal: EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een soort synthetisch rubber.
  • Weerbestendig: Uitstekend bestand tegen UV-straling, ozon, extreme temperaturen en neerslag, wat bijdraagt aan een lange levensduur.
  • Duurzaamheid: Bekend om zijn levensduur van meer dan 40 jaar, dankzij de hoge elasticiteit en scheurbestendigheid.
  • Milieuvriendelijk: EPDM is een groene keuze, volledig recyclebaar en met een lage impact op het milieu tijdens de productie en aan het einde van de levenscyclus.
  • Eenvoudige installatie: Kan worden aangebracht zonder gebruik van open vuur, wat het risico op brand vermindert en de veiligheid tijdens de installatie verhoogt.
  • Onderhoudsarm: Vereist weinig tot geen onderhoud na installatie, wat de totale eigendomskosten verlaagt.

De combinatie van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en eenvoudige installatie maakt EPDM dakbedekking een ideale keuze voor een breed scala aan dakprojecten.

Installatie tips voor EPDM dakbedekking aanbrengen

Het correct aanbrengen van EPDM dakbedekking is cruciaal voor een langdurige bescherming van uw dak. Volg deze tips voor een soepele en effectieve installatie:

Oppervlaktevoorbereiding: Zorg ervoor dat de dakoppervlakte schoon, droog en vrij van scherpe voorwerpen is. Een goede voorbereiding bevordert de hechting en vermindert de kans op lekkages.
Meten en snijden: Meet uw dak nauwkeurig op en snijd de EPDM folie op maat met enige overlap aan alle randen. Dit zorgt voor een naadloze bedekking zonder tekortkomingen.
Lijm aanbrengen: Gebruik speciale EPDM-lijm om zowel de ondergrond als de EPDM dakbedekking in te smeren. Volg de aanwijzingen van de fabrikant voor de beste resultaten.
Folie plaatsen: Rol de EPDM folie voorzichtig uit over de gelijmde oppervlakte en zorg ervoor dat er geen luchtbellen of rimpels ontstaan. Werk vanuit het midden naar de randen toe voor een strak resultaat.
Randafwerking: Zorg voor een goede afwerking van de randen en hoeken met daktrimmen of speciale EPDM kit. Dit voorkomt waterinfiltratie en verhoogt de duurzaamheid van uw dak.

Door deze tips te volgen, zorgt u voor een correcte installatie van uw EPDM dakbedekking, wat resulteert in een duurzaam en waterdicht dak.

EPDM

Wanneer is EPDM dakbedekking geschikt

EPDM dakbedekking is een uitstekende keuze voor een breed scala aan daktoepassingen, dankzij zijn veelzijdige eigenschappen. Het is vooral geschikt voor platte of licht hellende daken waar duurzaamheid en waterdichtheid essentieel zijn. EPDM biedt een langdurige oplossing die bestand is tegen extreme weersomstandigheden, van intense UV-straling tot vorst voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daarnaast is EPDM ideaal voor daken die een milieuvriendelijke, onderhoudsarme oplossing vereisen, aangezien het materiaal zowel recyclebaar als energie-efficiënt is. Voor projecten waar veiligheid tijdens de installatie belangrijk is, zoals scholen, ziekenhuizen en woongebouwen, biedt EPDM een veilig alternatief zonder de noodzaak voor open vuur. Kortom, EPDM dakbedekking is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, kosteneffectieve en duurzame dakoplossing.

Combineer uw EPDM dakbedekking met onze tuinhout planken

Het creëren van een harmonieuze buitenruimte gaat verder dan alleen het kiezen van de juiste dakbedekking. Door uw EPDM dakbedekking te combineren met ons hoogwaardige tuinhout, zoals onze veelzijdige tuinhout planken, kunt u een esthetisch aantrekkelijke en functionele buitenomgeving realiseren. Onze tuinhout planken zijn perfect voor diverse toepassingen, van schuttingen en terrassen tot sfeervolle tuinmeubels, en vormen een natuurlijke aanvulling op de duurzame en weerbestendige eigenschappen van onze EPDM dakbedekking.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid assortiment aan tuinartikelen die uw project compleet maken. Ontdek ons aanbod van plaatmateriaal, ideaal voor het afwerken van uw dak of het creëren van robuuste tuinconstructies. Verlicht uw tuinpaden en accentueer uw tuinontwerp met onze sfeervolle tuinverlichting. En vergeet niet de basis: onze betonpoeren zorgen voor een stevige fundering voor al uw tuinconstructies.

Veelgestelde vragen over EPDM dakbedekking

Kan ik EPDM dakbedekking zelf aanbrengen?

EPDM dakbedekking kan door doe-het-zelvers worden aangebracht, mits u de juiste voorbereidingen treft en de installatie-instructies nauwkeurig volgt. Voor grotere of complexere projecten wordt echter aanbevolen om een professional in te schakelen.

Hoe onderhoud ik mijn EPDM dak?

EPDM daken vereisen weinig onderhoud. Het wordt aanbevolen om het dak regelmatig te inspecteren op vuil, bladeren en eventuele schade. Reinigen kan eenvoudig met water en een zachte borstel.

Wat is de levensduur van EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking staat bekend om zijn lange levensduur, die kan oplopen tot meer dan 40 jaar. De duurzaamheid wordt verzekerd door de weerbestendige en UV-bestendige eigenschappen van het materiaal.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 960 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...