Douglas Hout

Douglas hout is het specialisme van Tuinhout Compleet. Voor al uw douglas hout moet u bij ons zijn! Douglas hout van Tuinhout Compleet is afkomstig van de douglasspar en importeren wij uit Europa. Door zijn natuurlijke duurzaamheid (klasse 3/4) is dit douglas hout zeer geschikt voor constructies die buiten komen te staan in bijvoorbeeld uw tuin, waar dit hout te maken krijgen met diverse weersomstandigheden. Hierbij kunt u denken aan veranda’s, overkappingen, paardenstallen, kapschuren, gevelbekleding, schuttingen en dergelijke. Heeft u vragen of wilt u informatie over douglas hout? Lees hier over de 10 eigenschappen van douglas hout. Bel gerust 0416-858502 of stuur een mail naar info@tuinhout-compleet.nl.

Waarom kiezen voor Douglas hout?

Dit hout is dus zeer veelzijdig en door zijn sterkte en stabiliteit ideaal voor bovenstaande constructies. Hier kunt u ons ruime aanbod in Douglas hout bekijken en direct bestellen, zo leveren wij verschillende soorten douglas planken, douglas balken en douglas palen in verschillende afmetingen.

Wij leveren uw douglas hout binnen 10 werkdagen. Koop daarom snel je douglas hout bij Tuinhout Compleet.

Diverse toepassingen van het douglas hout

De houttype is door de hoge sterkte en stabiliteit ideaal toepasbaar als staander in diverse constructies. Douglas hout heeft van oorsprong een rood-bruine kleur, door de mooie vlamstructuur heeft het ook een warme uitstraling. Naast het rood-bruine hout is het ook in andere varianten te vinden.

Verder verkopen wij dit douglas hout in vele andere kleuren, waaronder Zweeds rabat in een mooie zwarte kleur. Een overzicht van dit hout vindt u bovenstaand deze pagina, bekijk ons aanbod nu dus direct. Voor verdere vragen kunt u ons uiteraard bereiken via 0416 85 85 02 of via info@tuinhout-compleet.nl. Speciale wensen of vragen? Wij adviseren u graag!

Populaire douglas producten

Ons douglas hout wordt voornamelijk gebruik voor in de tuin, dus van tuinhuizen, schuttingen en aanbouw. Zowel voor de constructie als decoratie kunt u terecht bij Tuinhout Compleet. Bekijk hier onze populaire producten:
Douglas balken 10×10
Douglas balken 12×12
Douglas balken 15×15
Douglas balken 20×20

Voordelen en nadelen Douglas hout

Voordelen: Nadelen:
Onbehandeld Douglas hout heeft een minimale levensduur van 10-15 jaar Minder goed te bewerken met handgereedschap door stevigheid van Douglas hout
Douglas hout is één van de hardste houtsoorten in Europa Kan soms wat hars bevatten
Douglas Hout beschikt over een mooie natuurlijke houtnerf
Ons Douglas hout komt uit verantwoord beheerde bossen
Hoogwaardige Kwaliteit hout voor een kleine prijs
Duurzaamheidsklasse 3
Warme uitstraling van nature
Douglas hout is onderhoudsarm

Eigenschappen van het Douglas Hout

Het douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10-15 jaar en is van nature erg duurzaam. Naast de duurzaamheid van het Hout is de kleur van het hout ook erg mooi.

Zo zien wij dit type hout steeds vaker terug komen in Nederlandse tuinen. Met deze mooie kleur en duurzaamheid is het hout dus uitermate geschikt om te gebruiken voor uw constructies en in uw tuin.

Benieuwd naar de eigenschappen van douglas hout? Lees gerust verder!

Aarzel dus niet om dit soort type hout direct te bestellen in de webshop van Tuinhout Compleet en geniet direct van dit mooie hout. Zo is ons hout uit de webshop binnen 10 werkdagen leverbaar!

Naast Douglas hout leveren wij ook de volgende producten:

Eikenhout
Vurenhout
Hardhout
Douglas deuren
Zweeds Rabat
Betonpoeren
Bevestigingsmaterialen
Behandeling en verf

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een van de hardste soorten Europees naaldhoutsoort. Dit houttype is vooral te vinden in Europese bosgebieden in Frankrijk en Duitsland. Het heeft een licht rood tot gele kleur.

Douglas hout kopen Tuinhout

Het Douglas hout van Tuinhout Compleet is afkomstig van de Douglasspar. Om kwaliteit te kunnen garanderen wordt dit type hout enkel uit duurzame zagerijen ingekocht. Dit materiaal is zeer geschikt voor constructies die buiten komen te staan.

douglas hout kopen
Douglas hout

Dankzij de natuurlijke duurzaamheid (klasse 3/4) is Douglas hout geschikt om overeind te blijven staan onder diverse weersomstandigheden. Het is dus zeer veelzijdig en door zijn sterkte en stabiliteit ideaal voor vele constructies. Denk hierbij aan constructies als veranda’s, overkappingen, paardenstallen, kapschuren, schuttingen en gevelbekleding.

Het gebruik van Douglas hout en Douglas planken

Douglas hout is een eenvoudig en mooi materiaal om te gebruiken. Daarom wordt dit type hout ook erg veel gebruikt voor verschillende constructies. Zo kunt u ervoor kiezen om Douglas hout te gebruiken als materiaal voor tuinmeubels, schuttingen, aanbouwen, overkappingen, schuren of veranda’s.

Door het hout te behandelen met beits, verlengt u de levensduur waardoor dit hout ook zeer geschikt is voor buiten. Natuurlijk kan dit hout ook goed binnen verwerkt worden. Levensduur van minimaal 10-15 jaar! Douglas hout bestellen doe je snel en voordelig bij Tuinhout Compleet.

Douglas hout kopen Tuinhout

Douglas Hout kopen bij Tuinhout-compleet.nl Douglas hout kopen
Bestel direct douglas hout online uit onze webshop. Op deze pagina is het volledige aanbod van Tuinhout Compleet zichtbaar, zo is er keuze uit divers balkhout, planken, schaaldelen en Zweeds Rabat.

Mocht u opzoek zijn naar douglas hout of een maatwerk oplossing, of heeft u nog verdere vragen? Aarzel dan niet en neem contact op via 0416 85 85 02. Tuinhout-Compleet en haar specialisten staan graag voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres!

Wat voor soort hout is Douglas?

Douglas hout is een houtsoort dat komt uit Noord-west Europa die duurzaam is. In Frankrijk en Duitsland is dit soort type hout zeer populair. Het is gemaakt van duurzaam kwaliteit. Het is een geschikte keuze voor elk tuinproject. Telkens wanneer u dit type hout behandelt, zal de levensduur worden verlengend met 5 jaar.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...