Betaal met IDeal

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Hardhouten Latten en Regels

Hardhouten latten en regels online bestellen? Hardhouten latjes zijn perfect voor verschillende tuin- en bouwprojecten. Hardhout is een duurzame en sterke houtsoort die uitstekend geschikt is voor buitentoepassingen vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen slijtage, rot en insecten. Onze hardhouten latten zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Voor persoonlijk advies of meer informatie over onze hardhouten regels kunt u contact met ons opnemen via info@tuinhout-compleet.nl of bel naar 0416858502.

Toont alle 2 resultaten

De veelzijdigheid van hardhouten regels

Hardhouten regels zijn een essentieel onderdeel voor diverse bouw- en tuinprojecten, omdat ze op verschillende manieren kunnen worden toegepast. Daarnaast is deze houtsoort ook nog eens duurzaam. Deze regels kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van de fundering voor terrasvloeren en vlonderplanken tot het creëren van robuuste frames voor schuttingen en pergola’s. De natuurlijke weerbestendigheid maakt ze bijzonder geschikt voor buitengebruik, zonder significante slijtage. Bovendien bieden houten regels een mooie, warme en natuurlijke uitstraling die elke buitenruimte kan verrijken. Tuinhout Compleet biedt de kwaliteit en flexibiliteit om aan uw projectbehoeften te voldoen.

hardhouten latten en regels

Onderhoud en zorg voor uw lat van hardhout

Om de levensduur en schoonheid van uw hardhout te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. 

 • Reinigen: Begin met het oppervlak schoon te maken met een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel om vuil en organisch materiaal te verwijderen. Jaarlijkse inspectie helpt bij het tijdig identificeren van eventuele slijtage of beschadigingen. 
 • Oliën of beitsen: Het behandelen van de lat met een houtbescherming product speciaal voor hardhout. Dit verlengt de levensduur en behoudt ook de kleur en beschermt tegen UV-stralen en vocht. 
 • Ventilatie: Zorg daarnaast voor goede ventilatie rondom de regels om vochtophoping te voorkomen. Dit is cruciaal om rot en schimmel tegen te gaan. 

Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw hardhouten regels en latten van Tuinhout Compleet jarenlang een natuurlijke uitstraling behouden.

Gebruikstips voor hardhouten latten

Wanneer u overweegt om hardhouten latten toe te passen in uw projecten, volg dan deze beknopte richtlijnen:

 1. Voorboren: Voorkom splijten door latten van hardhout altijd voor te boren. Dit maakt het plaatsen van schroeven gemakkelijker en zorgt voor een nette afwerking.
 2. Gebruik geschikte bevestigingsmiddelen: Kies voor roestvrijstalen of gegalvaniseerde schroeven die corrosie weerstaan, essentieel voor buitengebruik.
 3. Afstand bewaren: Laat ruimte tussen de latjes van hardhout voor luchtcirculatie om vochtproblemen te vermijden.
 4. Voorkom direct grondcontact: Gebruik steunen om direct contact met vochtige grond te voorkomen, wat de levensduur van een hardhouten latten verlengt.
 5. Onderhoud: Behandel de hardhouten latjes regelmatig met olie of lak om de natuurlijke kleur te behouden en bescherming te bieden tegen weersinvloeden.

Deze stappen garanderen dat uw hardhouten latten van Tuinhout Compleet op een juiste wijze worden toegepast. Daarnaast gaan ze ook nog eens jarenlang mee. 

Combineer latten en regels met onze andere hardhout materialen

Door het combineren van hardhouten latten en andere hardhouten materialen maakt u uw buitenproject echt af! Wij bieden we een uitgebreid assortiment hardhout materialen die perfect samengaan met onze hardhouten latten en regels. Ons assortiment hardhouten producten bestaat onder andere uit:

 • Palen: Onze hardhouten palen vormen de sterke basis voor constructies zoals pergola’s en schuttingen, naadloos werkend met de regels voor een duurzame structuur.
 • Balken: Combineer hardhouten balken met latjes voor het creëren van robuuste frames voor overkappingen, tuinhuisjes en andere constructies die zowel sterk als esthetisch aantrekkelijk zijn.
 • Vlonderplanken: Ontwerp een prachtig hardhout terras door vlonderplanken te combineren met onze regels voor een stabiele en duurzame vloer die bestand is tegen de tijd.
 • Planken: Gebruik onze hardhouten planken samen met latten voor gevelbekleding, tuinmeubelen of decoratieve tuinprojecten die schoonheid en functionaliteit combineren.
 • Multiplex: Voor projecten die een glad oppervlak en extra sterkte vereisen, biedt ons hardhout multiplex een veelzijdige oplossing die goed samenwerkt met latten voor diverse toepassingen.
 • Schutting: Creëer een privé en stijlvolle omheining door hardhouten schuttingelementen te combineren met regels voor een natuurlijke en duurzame afscheiding.
 • Latten: Voor fijnere details of het afronden van projecten, kunnen onze hardhouten latten de finishing touch zijn die uw werk echt laat schitteren.

Bij Tuinhout Compleet vindt u een uitgebreide selectie van hardhout producten die perfect op elkaar aansluiten. Hierdoor kunt u met vertrouwen en gemak de buitenruimte van uw dromen realiseren.

Veelgestelde vragen over hardhouten latten en regels

Wat zijn de voordelen van hardhout regels voor mijn buitenprojecten? 

Hardhout biedt een combinatie van duurzaamheid, weerbestendigheid, en esthetische aantrekkingskracht, waardoor het een ideale keuze is voor buitenprojecten. Het is natuurlijk bestand tegen vocht, rot en insectenschade, wat resulteert in een lange levensduur met minimaal onderhoud. Daarnaast brengt hardhout met zijn rijke kleuren en unieke texturen natuurlijke schoonheid en een luxe uitstraling naar elke buitenruimte. Een goede materiaalkeuze voor uw regels dus.

Hoe werkt de bezorging van hardhouten latten door Tuinhout Compleet? 

Tuinhout Compleet zorgt voor een efficiënte en betrouwbare bezorgservice voor al uw hardhouten regels. Na het plaatsen van uw bestelling, wordt deze zorgvuldig verpakt en verzonden via onze bezorg service. U ontvangt een bevestiging en een geschatte leverdatum zodra uw bestelling is verwerkt.

Wat is hardhout en hoe verschilt het van zachthout?

Hardhout is afkomstig van loofbomen die langzaam groeien, wat resulteert in een dichtere en hardere houtsoort dan zachthout, dat van naaldbomen komt. Deze dichtheid maakt hardhout meer bestand tegen slijtage en weersinvloeden, waardoor het bijzonder geschikt is voor buitengebruik.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 907 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...