Betaal met IDeal

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Hardhouten Planken

Bent u op zoek naar hoogwaardig materiaal voor uw tuinprojecten? Bij Tuinhout Compleet bieden we hoogwaardige hardhouten planken die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. Onze hardhouten planken zijn zorgvuldig geselecteerd om uw buitenruimte te verrijken en te transformeren. Perfect voor terrassen, tuinpaden, gevelbekleding en meer. Vragen? Neem gerust contact op via 0416-858502 of stuur een mailtje naar info@tuinhout-compleet.nl.

Toont alle 2 resultaten

Filters

Voor- en nadelen van een hardhouten plank

Het gebruik van een hardhouten plank voor uw buitenprojecten biedt een reeks voordelen. Maar zoals bij elk materiaal zijn er ook nadelen te overwegen. Hieronder vindt u een opsomming van de voor- en nadelen.

Voordelen Nadelen
Duurzaamheid: De plank is buitengewoon duurzaam en kunnen vele jaren meegaan, zelfs onder zware weersomstandigheden. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor buitentoepassingen. Gewicht: Een plank van deze houtsoort is zwaarder dan zachthout of composietmaterialen, wat de installatie moeilijker kan maken en mogelijk meer mankracht of gespecialiseerd gereedschap vereist.
Weerbestendig: Ze zijn bestand tegen diverse weersinvloeden, van intense zon tot zware regenval, waardoor ze ideaal zijn voor buitenvloeren, terrassen en andere buitenconstructies. Onderhoud: Om de oorspronkelijke kleur en bescherming tegen de elementen te behouden, vereisen de planken regelmatig onderhoud, zoals schoonmaken, oliën of lakken.
Sterkte: Hardhout is bekend om zijn sterkte en stabiliteit, waardoor dit soort planken een solide keuze zijn voor constructies die een robuuste ondersteuning vereisen.
Esthetiek: Met hun natuurlijke schoonheid voegt een plank van dit soort hout een esthetisch element toe aan elke buitenruimte, van klassiek tot modern design.

Is hardhout een duurzame optie voor een plank?

Hardhouten planken zijn inderdaad een duurzame keuze voor buitenprojecten, dankzij hun lange levensduur en de natuurlijke weerstand tegen slijtage. Deze houtsoorten groeien langzamer dan zachthout, waardoor ze een hogere dichtheid en sterkte hebben. Dit resulteert in een product dat minder snel beschadigt of vervangen hoeft te worden. Een plank van dit soort hout vereist ook minder frequent onderhoud en is beter bestand tegen rot, schimmels en insecten. Bovendien ondersteunt het gebruik van hardhouten planken duurzaam bosbeheer. Omdat het afkomstig is van verantwoord beheerde bossen met certificeringen zoals FSC, draagt het bij aan de bescherming de bossen. Houd er wel rekening mee dat de initiële kosten van aanschaf  hoger kunnen zijn dan andere houtsoorten.

Hardhouten Planken

Toepassingen voor planken van hardhout buiten

Planken van hardhout zijn uitermate geschikt voor een breed scala aan buitentoepassingen, dankzij hun robuuste kwaliteiten en natuurlijke uitstraling. Hier zijn enkele van de meest populaire toepassingen:

  • Terrassen: Hardhouten planken zijn ideaal voor het aanleggen van terrassen. De planken bieden een duurzaam en stijlvol oppervlak, dat bestand is tegen intensief gebruik en diverse weersomstandigheden.
  • Tuinpaden: Voor het creëren van natuurlijke en esthetische tuinpaden zijn deze planken een uitstekende keuze. Ze bieden een stevig loopoppervlak dat naadloos opgaat in de buitenomgeving.
  • Gevelbekleding: De planken kunnen ook worden gebruikt als gevelbekleding voor huizen of tuinhuizen. Hier bieden ze bescherming en krijgt de gevel een warme uitstraling. En als eventuele tussenlaag biedt hardhouten multiplex een goede oplossing.

Deze toepassingen benadrukken hoe planken van hardhout niet alleen functioneel en duurzaam zijn, maar ook de esthetiek van elke buitenruimte kunnen verhogen.

Van plan om een schutting te bouwen? Ook hiervoor zijn hardhouten planken geschikt.

De charme van Bangkirai planken in uw tuin

Ontdek de natuurlijke schoonheid en robuuste duurzaamheid die Bangkirai planken bieden voor uw tuin. Tuinhout Compleet verkoopt hardhouten terrasplanken, ook genaamd vlonderplanken, van dit uitzonderlijk weerbestendige materiaal, ideaal voor het Nederlandse klimaat. Bangkirai hout, bekend om zijn warme, gouden tot diep bruine tinten, brengen een rijke esthetiek naar buitenruimtes, vereist weinig onderhoud en blijft jarenlang mooi. Het gebruik van Bangkirai planken voor uw terras of andere tuinprojecten zorgt voor een stijlvol en samenhangend geheel, waardoor uw tuin een uitnodigende uitstraling krijgt die standhoudt tegen de tijd.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen gewone hardhouten planken en terrasplanken?

Hardhouten planken zijn veelzijdig in gebruik, geschikt voor diverse constructies zoals hekken, meubels, en gevelbekleding, terwijl terrasplanken of vlonderplanken, specifiek zijn ontworpen voor buitenvloeren zoals terrassen en steigers.

Hoe bezorgt Tuinhout Compleet hun hardhouten planken? 

Tuinhout Compleet zorgt voor een zorgvuldige en efficiënte levering van hardhouten planken direct aan uw adres. Na het plaatsen van uw bestelling, worden de planken veilig verpakt en vervoerd. Afhankelijk van uw locatie en de omvang van de bestelling, streven we ernaar om uw bestelling binnen de afgesproken termijn te leveren.

Kan een hardhouten plank worden gebruikt voor binnenprojecten?

Ja, hoewel hardhouten planken voornamelijk worden gekozen voor buiten vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid, kunnen ze ook prachtig worden toegepast in binnenruimtes.

Als u nog meer vragen heeft over hardhouten planken of specifieke projectvereisten, staan we bij Tuinhout Compleet altijd klaar om u te helpen. Onze deskundige medewerkers voorzien u van gedetailleerde informatie en advies op maat, zodat de juiste beslissing kan worden gemaakt. Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze winkel.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 958 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...