Betaal met IDeal

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Douglas Balken Geschaafd

Geschaafde Douglas balken staan bekend om hun hoge kwaliteit en flexibiliteit, waardoor ze perfect zijn voor diverse buitenprojecten zoals veranda’s, pergola’s, en tuinmeubelen. Bij Tuinhout Compleet vindt u een breed scala aan geschaafd Douglas balkhout, beschikbaar in verschillende afmetingen, zodat u altijd de perfecte maat voor uw project kunt vinden. Ontdek nu ons assortiment online. Voor vragen of advies zijn wij bereikbaar via telefoon op 0416-858502 of per e-mail op info@tuinhout-compleet.nl.

Toont alle 20 resultaten

Filters

Hoge kwaliteit Douglas balken geschaafd online bestellen

Bij Tuinhout Compleet worden onze Douglas balken zorgvuldig geschaafd, in onze eigen houtzagerij. De balken zijn voor bewerking bezaagd en worden na bestelling duurzaam geschaafd. Hierdoor kunnen wij voorraadzekerheid bieden voor 210+ verschillende kop- en lengtematen. Daarnaast stelt dit ons in staat om al binnen 10 werkdagen te leveren. Het schaven van het hout zorgt voor een glad oppervlak, wat de verwerking vereenvoudigt en het hout beter behandelbaar maakt tegen vocht en vuil. Let bij geschaafde balken wel op dat er schaafverlies is ten opzichte van de netto maat die op de website wordt aangegeven. Dit is ongeveer 0,1 cm per kant. Als u van plan om uw tuin een make-over te geven, dan zijn de geschaafde balken van Tuinhout Compleet een goede keuze. Onze balken voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en zijn FSC gecertificeerd zodat ook uw tuinproject duurzaam gerealiseerd kan worden. 

Het verschil tussen geschaafd en bezaagd 

Het onderscheid tussen geschaafd en bezaagd ligt in de afwerking en de toepassing van het hout. Geschaafd hout wordt na het zagen nog eens extra bewerkt, waardoor het een glad oppervlak krijgt. Dit maakt het makkelijker om te schilderen of te behandelen en geeft een verzorgde uitstraling aan uw project. Bezaagd hout daarentegen heeft een ruwer oppervlak met een robuuste en authentieke look. De keuze tussen geschaafd of bezaagd hangt af van persoonlijke voorkeur en de specifieke eisen van het project. Voor een uitgebreide uitleg over de verschillen en hoe deze de keuze van hout voor uw project kunnen beïnvloeden, verwijzen we u graag naar onze uitgebreide blog: Verschil Bezaagd en Geschaafd

Voordelen van geschaafde Douglas balken bij Tuinhout Compleet

Douglas balken geschaafdGeschaafde balken leveren daadwerkelijk een meerwaarde voor uw bouwproject. Geschaafd balkhout is namelijk direct klaar voor gebruik met een glad oppervlak dat de voorbereidingstijd verkort en de veiligheid tijdens het werk verhoogt. De gladde afwerking vergemakkelijkt ook het onderhoud en draagt bij aan een langere levensduur. Geschaafde Douglas balken bieden een strakke look wat essentieel is voor constructies die in het zicht staan.

Naast de geschaafd Douglas balken omvat ons assortiment ook de volgende producten: geschaafde Douglas regels, ideaal voor het constructies waar kleinere latten van pas komen, stevige geschaafde Douglas palen voor constructieve ondersteuning, en veelzijdige geschaafde Douglas planken voor zowel binnen- als buitengebruik. Elk product is zorgvuldig geselecteerd en geschaafd om te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, waardoor uw project niet alleen duurzaam maar ook visueel aantrekkelijk wordt.

Duurzaamheid en kwaliteit douglas balken geschaafd

De duurzaamheid en kwaliteit van geschaafde balken zijn ongeëvenaard, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel binnen- als buitengebruik. Bij Tuinhout Compleet zorgen we ervoor dat ons hout niet alleen voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, maar ook geproduceerd wordt met respect voor het milieu. Deze toewijding aan duurzaamheid betekent dat u kunt vertrouwen op onze producten voor uw bouwprojecten, wetende dat ze gebouwd zijn om lang mee te gaan en minimale impact op het milieu hebben. Al ons Douglas hout draagt het FSC-keurmerk, wat staat voor duurzaam bosbeheer. Meer informatie vindt u op FSC Nederland.

Geschaafde Douglas balken onderhouden en behandelen: Hoe doe je dat?

Ondanks de natuurlijke duurzaamheid van geschaafde balken, kan een juiste behandeling de levensduur verlengen, terwijl de natuurlijke uitstraling blijft behouden. Bij Tuinhout Compleet adviseren wij het regelmatig onderhouden door middel van de juiste houtbeschermings. Hierdoor wordt vergrijzing tegen te gegaan en kunt u langer genieten van de natuurlijke kleur. Voor projecten die in direct contact komen met de grond, zoals tuinpalen of funderingen, is het aanbrengen van een extra beschermlaag essentieel om de weerstand tegen vocht en schimmels te verhogen. Voor algemene vragen of meer informatie over onze producten en diensten kunt u contact opnemen met onze klantenservice, Neem contact op via email: info@tuinhout-compleet.nl of bel ons op +31 (0)416 8585 02

Veelgestelde vragen over geschaafde Douglas balken

Wat kost een geschaafde Douglas balk?

Geschaafde Douglas balk afmetingen Balk lengte Vanaf prijs per M
Douglas balk (geschaafd) 50×150 mm 3, 4 en 5 meter €4,85 per meter
Douglas balk (geschaafd) 50×200 mm 3, 4 en 5 meter €7,90 per meter
Douglas balk (geschaafd) 63×150 mm 3 t/m 6 meter €6,80 per meter
Douglas balk (geschaafd) 63×175 mm 3 t/m 6 meter €7,90 per meter
Douglas balk (geschaafd) 75×200 mm 3 t/m 7 meter €9,85 per meter
Douglas balk (geschaafd) 72×225 mm 3 t/m 7 meter €12,30 per meter

Kunnen geschaafde balken buiten worden toegepast?

Ja, door zijn natuurlijke duurzaamheid en weerstand tegen vocht en rot, zijn geschaafde balken een uitstekende keuze voor buitenprojecten.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 994 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...