Douglas Balkhout

Douglas balkhout is perfect geschikt voor het bouwen van veranda’s en schuttingen. U kunt het ook gebruiken voor het bekleden van uw gevel voor een unieke uitstraling en een betere isolatie van uw woning. Douglas balkhout is populair vanwege de mooie uitstraling, en omdat het hout zich makkelijk laat bewerken. Bij Tuinhout Compleet kunt u kiezen uit Douglas balkhout in verschillende diktes en lengtes.
Wat gaat u bouwen van Douglas balkhout?
Met Douglas balkhout kunt u wat u maar wilt bouwen in uw tuin. Maak een mooie veranda waar u op lange zomeravonden met vrienden geniet van een barbecue en een drankje. Of bouw een carport, zodat de auto niet meer onder de vogelpoep zit. Maak een schutting zodat u minder inkijk heeft in de tuin of zet een blokhut neer zodat u de fiets en uw tuingereedschap droog kunt zetten. Wat u ook bouwt, u bouwt het met Douglas balkhout van Tuinhout Compleet! Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op via 0416-858502 of info@tuinhout-compleet.nl

Toont alle 19 resultaten

Eigenschappen van Douglas balkhout

Balkhout van douglas heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10-15 jaar. Naast de duurzaamheid wordt ook de kleur van de balken zeer gewaardeerd. Zo zien wij steeds vaker dat Douglashout terugkomt in de Nederlandse tuinen dankzij de warme uitstraling. Daarnaast is het hout goed te behandelen en gaat daarom lang mee. Douglas balken zijn afkomstig van de Europese Douglasspar.

Bezaagd of geschaafd

Onder vers bezaagd hout verstaan we ruw hout. De kans op splinters is dan hoger. Geschaafd hout is vele malen gladder. Let op: Bij geschaafd hout vervalt ca. 7mm van de afmetingen, houdt hier dus goed rekening mee voor uw constructie. Ook worden hier schaafkosten voor gerekend. De balken laten zagen? Dat is mogelijk en bekijk hier welke zaagkosten in rekening gebracht worden.  Bij Tuinhout-Compleet kunt u tot een afmeting van 300x300mm de Douglas palen laten schaven of zagen.

De kleur van het balkhout

Wanneer Douglashout  nog jong is, heeft het een roodbruine kleur. Zodra het  wat ouder wordt, verandert dit langzaam in een licht geelbruine kleur en is het hout harshoudend. Op dat moment kan het hout goed machinaal bewerkt worden. Wanneer het langdurig in aanraking komt met verschillende weersomstandigheden heeft het een prachtige natuurlijke vergrijzing. Mocht je dit tegen willen gaan, kun je het altijd nog bewerken met speciale UV-werende houtbeits! In vergelijking met andere houtsoorten, zoals hardhout balken en eikenhout balken, zijn Douglas balken verkrijgbaar voor een zéér aantrekkelijke prijs.

Populaire douglas balkhout

Ons douglas hout wordt voornamelijk gebruik voor in de tuin, dus van tuinhuizen, schuttingen en aanbouw. Zowel voor de constructie als decoratie kunt u terecht bij Tuinhout Compleet. Bekijk hier onze populaire producten:
Douglas balken 5×15
Douglas balken 5×20
Douglas balken 5×25
Douglas balken 7.5×20

Toepassingen voor Douglas balken

Douglas hout is dus duurzaam en toch vrij goedkoop.. Daarom komen de douglas balken steeds vaker terug bij verschillende constructies. Douglas balkhout is ideaal te gebruiken voor tuinmeubels, schuttingen, aanbouwingen, overkappingen, schuren en veranda’s!

Douglas balkhout kopen
Douglas balkhout

Bij Tuinhout Compleet heeft u ook de keuze uit:
Douglas palen
Douglas planken
Douglas schaaldelen
Zweeds rabat douglas
Douglas regels en ribben
Douglas sponningplank
Douglas vlonderplanken
Douglas vellingdeel
Douglas deuren en ramen
Douglas profielplanken

Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op!

Veelgestelde vragen over Douglas balkhout

Waarom Douglas balkhout kopen bij Tuinhout Compleet?

Onze Douglas balken zijn van duurzaam kwaliteit. We geven bij Tuinhout Compleet altijd vrijblijvend advies op maat voor de klant. Douglas balkhout kopen? Wacht niet langer en vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij bieden hoge kwaliteit voor een kleine prijs. Op onze categorie pagina kun je ook extra informatie vinden zoals het gebruik, constructies en eigenschappen van Douglas balken.

Hoe lang gaan Douglas balken mee?

Onbehandelde Douglas balken kunnen wel 10 tot 15 jaar mee. Door het hout de juiste behandeling te geven, met bijvoorbeeld beits verduurzamingsmiddelen, verlengt u de levensduur extra.

Hoe snel vergrijsd Douglas hout?

Douglas hout is een houtsoort met een geheel eigen uitstraling. Het hout heeft een warme kleur en brengt dit ook mooi over in de tuin. De warme kleur van dit hout blijft er alleen niet voor altijd zo mooi uitzien. Na gemiddeld 15 jaar zal het hout vergrijzen.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 540 reviews.
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...