Wat is het verschil tussen Douglas en Hardhout?

Hardhout is het sterkste hout dat er is. Hardhout heeft een mooie roodbruine kleur wat meteen een warme sfeer creëert. Het hout is veel donkerder dan de bekende naaldhoutsoorten (zoals Douglas) en het is eenvoudig te onderscheiden of het hardhout of naaldhout is. 

Douglas hout eigenschappen

Douglashout heeft van nature veel hars in zich zitten. Dit helpt uitstekend tegen het rotten van het hout. Hierdoor hoeft Douglas hout niet perse geïmpregneerd te worden, en is daarom bovendien beter voor het milieu. 

Duurzaamheidsklasse

Het verschil tussen Douglas hout en hardhout zit hem ook in de duurzaamheidsklasse. Douglashout heeft duurzaamheidsklasse 3 en gaat wel 10 tot 15 jaar mee! Hardhout heeft een duurzaamheidsklasse 1 is gaat zo’n 25 jaar mee. Hardhout heeft een mooie roodbruine klaar, maar helaas zal ook zijn unieke kleur langzaam wat vergrijzen. Wel blijft het in vergelijking met andere houtsoorten toch donkerder van kleur. 

Toepassingen Douglas hout

Vergeleken andere hardhoutsoorten met dezelfde eigenschappen zoals hardhout is Douglas een goedkoop alternatief dat vaak voldoende duurzaam is voor toepassingen buiten in de openlucht. Dit maakt het het ideale materiaal voor onder andere schuttingen, hekken, tuin meubels en andere tuininrichting!

Neem een kijkje in ons douglas hout assortiment:

Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Douglas regels en ribben
Douglas regels en ribben
Douglas palen
Douglas palen
5/5 - (1 stemmen)

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...