Wat gaat langer mee Douglas of Vuren?

Douglashout heeft een duurzaamheidsklasse 3 en daarmee heeft Douglas een levensduur van 10 tot 15 jaar als u het onbehandeld laat. Vuren heeft onbehandeld een levensduur van zo’n 4 tot 7 jaar en heeft daarmee  duurzaamheidsklasse 5. Geïmpregneerd gaat Vuren nog wat langer mee dan Douglas hout. 

Verschil in Hardheid

Tussen de twee houtsoorten is de hardheid het grootste verschil. Beide houtsoorten zijn erg makkelijk te bewerken en er komen veel eigenschappen overeen. Het verschil in prijs is minimaal, maar scheelt vaak net wat

Kleurverschillen in hout

Douglashout en Vuren verschillen ook in kleur. Douglas is wat warmer geel en Vuren niet. Na een tijdje gaat onbehandeld Douglashout wel verkleuren en krijgt een oranjeachtig geelbruine tint over het hout heen. Heeft u liever de oorspronkelijke kleur? Dan kunt u er altijd voor kiezen om geïmpregneerd Douglashout te kopen. Na deze behandeling gaat uw hout nog langer mee en is verkleuren uit den boze. 

Om terug te komen op wat langer meegaat: douglas of Vuren. Kijken we naar de duurzaamheidsklasse dat is voor Douglas categorie 3 en voor Vuren categorie 5. Klasse 1 heeft een levensduur van 25 jaar. Klasse 5 heeft een levensduur van rond de 5 jaar. Dit is in het geval dat u het hout onbehandeld laat. Als u uw hout behandelt, dan wordt de levensduur verlengt en dit geldt voor elke klasse.

Bekijk hier ons assortiment van douglas hout:

Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Douglas regels en ribben
Douglas regels en ribben
Douglas palen
Douglas palen
Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken
Douglas dakbeschot vellingdeel
Douglas dakbeschot vellingdeel
Verwerkingsvoorschrift Zweeds rabat
Zweeds Rabat douglas
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...