Kan Douglas hout rotten?

Over het algemeen is Douglas hout erg goed bestand tegen vocht of regen. Douglas houten palen kunnen na lange tijd wel rotten onder de grond. Door slimme manieren toe te passen waarbij het hout toch boven de grond blijft, of door het hout te behandelen met verduurzamingsmiddelen, kunt u toch mooie sterke constructies maken die lang mee gaan!

Natuurlijk is Douglas hout zoals eerder genoemd goed bestand tegen water. Geen enkele houtsoort kan tegen langdurige vochtigheid. Zorg dus ook dat uw hout niet constant aan nattigheid wordt blootgesteld, en dat het ook de tijd krijgt om te drogen. Dat zal de levensduur flink verlengen. Na het drogen van het Douglas hout wordt het hout zelfs harder. Elke keer nadat Douglas hout nat wordt, en weer opdroogt wordt het steeds een stuk harder. Omdat Douglas hout een duurzame houtsoort is gaat het onbehandeld zeker 10 tot 15 jaar mee in een buitenomgeving. 

Douglas hout is een houtsoort die buiten boven de grond makkelijk gebruikt kan worden. Wanneer u palen van Douglas hout in de grond wilt steken raden wij zeker aan om deze eerst in te smeren met bijvoorbeeld zwarte teer.
Voor buiten gebruik is Douglas hout dus uitermate geschikt. Er worden veel constructies gemaakt met ons geliefde Douglas hout. Denk bijvoorbeeld aan: kapschuren, overkappingen en veranda’s.

Zorg altijd voor de juiste behandeling van uw hout:
Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...