Zelf uw blokhut plaatsen!

Tekening & ruimte

Een goede voorbereiding is het halve werk, maak daarom altijd eerst een duidelijke bouwtekening. Dit visualiseert het beeld dat in je hoofd zit en hierdoor wordt je tevens gedwongen om te denken over de exacte plaatsing van de deur en ramen.
Heb je een kleinere tuin? Dan is het belangrijk om te weten dat slechts 40% van uw tuin bebouwd mag worden. Overleg met uw gemeente mocht u hier toch van af willen wijken.  Enthousiast en wilt u nu zelf een blokhut plaatsen? Lees dan snel verder!

Hout & Accessoires

Nu je weet welke afmetingen je nodig hebt, kun je de materialen bestellen. Ga je voor een douglas hout of eikenhouten constructie, dan kunt u het hout bij ons in de webshop bestellen. 

Kies de juiste accessoires: 

  • Bij eikenhout gebruikt u altijd RVS schroeven, anders vormt het looizuur blauwzwarte vlekken in het hout. 
  • Gebruikt u zwart douglas hout voor uw gevels? Voor een prachtige afwerking adviseren wij dan om ook zwarte RVS gevelschroeven/ringnagels te kiezen. 
  • Bespaar niet op de bevestigingsmaterialen.

Vergeet niet om het hout te behandelen, voordat u aan de slag gaat met het monteren van de blokhut. Nu kunt u nog gemakkelijk aan alle kanten behandelen! 

Bestelt u het hout bij tuinhout compleet? Wij  leveren bij het hout binnen 10 werkdagen, begin daarom alvast aan de fundering! 

Fundering

Waarschijnlijk hoeven we niet uit te leggen dat dit belangrijk is, maar hiermee voorkomen we verzakking. Wij raden aan om altijd een fundering te plaatsen, ook bij kleinere tuinconstructies. De fundering kunt u plaatsen door middel van beton, een stevige vlonder leggen of met een degelijke tegelvloer. Plaats de blokhut nooit direct op zand! Logisch maar wel cruciaal is om de fundering vlak en waterpas te maken! 

Tip: Leg eventuele kabels t.b.v. elektrische voorzieningen, hier kunt u later niet meer goed bij. 

Blokhutprofiel 

Plaats de eerste twee lagen blokhutprofiel planken op de funderingsbalk en vervolgens kunt u een hoekpaal met twee sponningen monteren voor een mooie afwerking van de hoeken. Hierna gaat u verder met het plaatsen van de planken, hier werkt u logischerwijs van onder naar boven (monteer deze niet aan elkaar vanwege de werking). Nu mag u van geluk spreken dat u een tekening heeft gemaakt, waarbij u rekening hebt gehouden met de ramen en deuren! Bij Tuinhout Compleet worden deuren met kozijnen geleverd, zo kunt u deze gemakkelijk over de blokhut profielplanken plaatsen. 

Tip: Gebruik een rubberen hamer ter montage, zo laat u wat ruimte voor de werking van het hout over. Schrik niet als u vermoedt dat daardoor de ramen/deuren te klein zijn, dit lost zit vanzelf op! 

Dak 

Voor een stevige constructie van het dak zijn dwarsbalken nodig om de lengtes te kunnen overspannen. Overspanning berekenen vindt u hier. Dan monteert u gemakkelijk de vellingdelen op de douglas balken, houdt hier ook weer 1 à 2 mm ruimte tussen de planken, zodat het hout kan werken. Voor een prachtige afwerking kunt u nog boeidelen rondom de vellingdelen monteren. Als laatste legt u de dakbedekking met waterafvoer over de vellingdelen en is het tijd om lekker te ontspannen! 

Onderhoud

We willen natuurlijk dat we zolang mogelijk van onze blokhut kunnen genieten. Het is daarom van belang om vooraf het hout te behandelen met een beschermende Remmers houtbeits long life UV in 2 of 3 lagen. Daarnaast adviseren wij de blokhut om de 3 à 4 jaar te behandelen met één laag. 

Als laatste willen we u erop attenderen dat u de planken niet in de zon moet leggen om te bewaren, dit zorgt er namelijk voor dat uw hout krom zal trekken. Bewaar het hout altijd vlak en gestapeld onder een zeil in de schaduw! 

Bij Tuinhout Compleet vindt u  alles wat u nodig heeft om uw eigen tuinconstructies te plaatsen of blokhut plaatsen! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op! 

Neem een kijkje in ons assortiment:

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...