Wintertuin Tips Deel 2

Pompoenen zijn tijdens de winter altijd populair als tuindecoratie. Dit komt doordat pompoenen het goed vol houden tijdens de koude winterdagen. Vooral grote pompoenen zorgen voor kleur en sfeer in uw tuin. Om te zorgen dat uw pompoenen het de hele winter volhouden, is het belangrijk dat u uw pompoenen op een bedje van stro legt. En keer ze bovendien regelmatig om, om te voorkomen dat ze gaan rotten. 

Kleur in de Tuin

In de blog van Wintertuin Tips Deel 1 hadden wij het over de zogeheten groenblijvers. Maar er zijn zeker nog meer planten die voor kleur in uw tuin zorgen tijdens de winter! Deze planten hebben andere kleuren dan de groenblijvers. U kunt ze natuurlijk ook combineren.

  • Viburnum bloeit ook in de winter.
  • Een klimplant zoals Wingerd is niet alleen mooi en knus, maar heeft ook praktische voordelen het zorgt er namelijk voor dat uw huis minder warmte verliest. 
  • De Winterjasmijn heeft een mooie gele bloemen en begint van december tot februari met bloeien.
  • Wilt u al in februari bloemen in uw tuin is de Camelia echt iets voor u! Deze plant begint namelijk al in februari met bloeien.

In de winter is uw tuin niet altijd even kleurrijk. Een groenblijvende plant kan dan bijvoorbeeld prima in een opvallende plantenbak. Heeft u een van de planten die in de winter wel uitbundig bloeien, zet deze dan juist in een normale kleurloze plantenbak zodat alle aandacht naar de bloemen gaat. 

Vergeet de vogels niet!  

In het najaar is het voor vogels lastig eten te vinden. Daarom kunnen ze zeker uw hulp wat gebruiken voor extra eten. U kunt ze regelmatig bijvoeren. U zult al snel zien dat de vogeltjes terugkomen. Een vogelhuisje ziet er natuurlijk erg gezellig uit, maar maakt het ook een stuk makkelijker!

Bekijk hier ons assortiment:

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...