Wintertuin Tips Deel 1

Om uw tuin winterklaar te maken, moet u het een en het ander weten voordat u gaat beginnen. Met de volgende tips kan uw tuin gemakkelijk overwinteren:

  • Vergeet niet dat er veel planten zijn die slecht tegen vorst kunnen. Om uw planten te beschermen is het belangrijk dat u zorgt dat u uw planten isoleert. Gebruik luchtig materiaal zoals jute, beukenblad, eikenblad of coniferentakken.
  • Veel mensen gebruiken zout om de gladde paden in de tuin tegen te gaan. Dit is echter niet goed voor de aangrenzende planten. U kunt in plaats daarvan beter strooien met wat houtas of scherp zand.
  • Vruchtgroenten en kolen hebben in de winter veel voeding nodig. Het is essentieel dat u ze dus op tijd mest geeft. 

Wilt u het hele jaar door naar een groene tuin kijken? Dan zijn groenblijvers een mooi toevoeging in uw tuin. Een aantal voorbeelden van planten die ook in de winter mooi groen blijven:

  • Buxus                   –    Hulst
  • Coniferen             –    Sierkers 
  • Kerstroos              –   Skimmia

Voor optimale bescherming van de groenblijvers is het handig om wat compost te gebruiken.

Wilt u uw tuin winterklaar maken? Dan is het belangrijk dat u vóór de echte winter begint. Het is nog zacht weer en vriest het nog niet, en kunt u nog vanalles planten. 

Een eigen Winter Loungebank maken voor je tuin

Met pallets kunt u zelf al een hele mooie winter loungebank maken. Begin eerst om om twee pallets horizontaal op elkaar te schroeven. Voor de rugleuning schroeft u één pallet verticaal tegen de twee pallets. In principe is uw winter bank al klaar! 

Voor extra comfort en warmte kunt u er kussen, dekens en plaids bovenop leggen. Om de echte winterse sfeer te creëren kunt u dikke fluffy dekens of neppe dierenvacht gebruiken.  

Vindt u het toch nog wat te koud om buiten op uw zelfgemaakte bank te zitten? Dan hebben wij daar een oplossing voor. Het is eenvoudig om zelf een buitenhaard te maken in uw tuin. Zo’n openhaard kunt u maken door stenen op elkaar te stapelen en zo een vierkant of cirkel te creëren waarin u een vuurtje kunt stoken. Heeft u geen zin om zelf nog is uw openhaard te maken? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een vuurkorf neer te zetten vlakbij uw tuinbank.

Bekijk hier het assortiment van Tuinhout Compleet:

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...