Welke houtsoort voor schutting?

Vurenhout, Grenen, Douglas hout en hardhout zijn alle vier mooie houtsoorten die allemaal geschikt zijn voor een schutting. Het verschil tussen Douglas, vuren en grenen is dat Douglas geler van kleur is en minder noesten heeft. Douglas is ook een stuk duurzamer dan vuren of grenen. 

De kern van de stam van Douglas is geel rood van kleur en heeft daardoor een veel warmere uitstraling dan grenen en vuren. Helaas gaat het hout verkleuren net als alle andere houtsoorten. Het hout zal gaan vergrijzen en verliest de unieke kleur. Er zijn geen houtsoorten die buiten niet verkleuren: als het hout UV straling opneemt krijgt het na beloop van tijd een grijze tint. Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3 en is dus aardig duurzaam. Het is één van de hardste houtsoorten en wordt na uitdroging steeds harder.

 Een houten schutting maken

Palen van minimaal 270 cm zijn doorgaans het meest geschikt voor een schutting met lossen tuinplanken. Hierop kunt u de planken goed bevestigen. Het is belangrijk dat u om elke meter een paal plaatst wanneer u tuinplanken van zo’n 3 of 4 meter gebruikt. Als het mogelijk is,  kunt u het best de paal voor een derde deel in de grond zetten om voldoende stevig te staan. Als u uw schutting zo’n 180 cm hoog wilt hebben is er dus een paal van 270 cm nodig.

Neem een kijkje in ons assortiment

Douglas planken
Douglas planken
Eiken planken
Eiken planken
Douglas palen
Douglas palen
Eiken palen
Eiken palen
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...