Wél of geen vellingkant. Wat zijn de verschillen?

Wanneer u een overkapping of veranda bouwt of laat bouwen, wil je uiteraard een dak met een mooi design. Dakbeschot is speciaal gemaakt om een mooie uitstraling te creëren én is een stevige ondergrond voor de dakbedekking. Wij verkopen dakbeschotplanken die gemakkelijk te bevestigen zijn door het schuifsysteem. Hierdoor klik je de planken als het ware in elkaar. Ook leveren wij planken met én zonder vellingkant hout.

Welke verschillen zitten er tussen een dakbeschot met en zonder vellingkant? In deze blog leggen wij u de verschillen uit!

Vellingkant hout

Vellingkanten zijn de schuine kanten die aangebracht zijn op de dakbeschot planken. Vellingkanten verminderen de kans op beschadigingen van elementen en de kans op verwondingen van gebruiker. Bovendien kunnen de vellingkanten ook puur ter versiering worden aangebracht. Doordat de plank aan twee kanten een schuine rand heeft, ontstaat er een kleine v-gleuf. Er is ook de mogelijkheid om de vellingkant maar aan één kant van de plank toe te passen. Dit oogt net weer even iets anders! 

Keuze: met of zonder vellingkant?

Wanneer kiest u voor een dakbeschot mét vellingkant en wanneer kiest u voor een dakbeschot zonder vellingkant? Voor de kwaliteit van het dakbeschot maakt dit geen verschil. Wat u kiest is aan u, het verschil is enkel de uitstraling.

Een dakbeschot zonder vellingskant wordt een plat dak waarbij het dak er als één geheel uit ziet. Bij het dakbeschot mét vellingkant ontstaat een zoals hierboven al aangekaarte v-gleuf. Op deze manier ziet u echt dat er planken gebruikt zijn waardoor er een levendige uitstraling ontstaat. Als klant bepaalt u natuurlijk wat uw voorkeur heeft. 

Tuinhout-Compleet

Bent u op zoek naar vellingdelen van goede kwaliteit?  Wij van Tuinhout-Compleet zijn dé specialist op het gebied van Douglas- en Eikenhout. 

Neem een kijkje in ons assortiment douglas dakbeschot vellingdeel

Douglas dakbeschot vellingdeel
Douglas dakbeschot vellingdeel
Eiken dakbeschot vellingdeel
Eiken dakbeschot vellingdeel
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...