Waterdoorlatende bestrating

Je ziet dat er de afgelopen jaren in Nederland de tuinen steeds vaker worden verhard. Het gevolg hiervan is dat het regenwater niet goed weg kan lopen. Om wateroverlast te voorkomen is waterdoorlatende bestrating dé oplossing voor uw tuin!

Wat is waterdoorlatende bestrating precies?

Dit is bestrating of bepaald materiaal waardoor het regenwater eenvoudig en snel weg kan lopen in de grond. Er wordt bijvoorbeeld genoeg ruimte tussen verschillende stenen gelaten zodat het water wegloopt in de grond, en zo wordt het rioleringssysteem ook ontlast.

Het water loopt eerst naar de overige ruimte tussen de bestrating, en daarna kan het weglopen in de grond. U heeft zo dus ook geen last van plassen in de tuin. Bovendien wordt het water zo toch een beetje gefilterd voor het wegloopt.

Welke soorten waterdoorlatend materiaal zijn er voor uw tuin?

• Schelpen
Schelpen zie je vaak terug bij paden in de tuin. Het heeft een natuurlijke look en laat voldoende water door. Bij schelpen moet u er rekening mee houden dat deze na enige tijd moeten worden aangevuld.

• Houtsnippers
Ook houtsnippers zijn ideaal om het regenwater door te laten in uw tuin. Bovendien heeft ook dit een mooie natuurlijke uitstraling en past het vrijwel in iedere tuin. Verder zijn houtsnippers ook handig omdat onkruid zo minder goed kan groeien. Het is een duurzame, mooie oplossing!

• Grind
Het voordeel van grind is dat het erg hard materiaal is. HIerdoor wordt het vaak gebruikt voor een oprit van de auto. U kunt een worteldoek gebruiken onder de laag grind, om zo onkruidgroei te voorkomen.

•Bestrating
Verder kunnen “gewone klinkers” ook gelegd worden op een manier waarop dit waterdoorlatend is. De stenen worden met een open patroon gelegd. Tussen deze open stukken kan dan bijvoorbeeld gras worden gepland. Daarnaast zijn er ook poreuze klinkers. Deze klinkers hebben binnenin juist open ruimtes waardoor het water zo de grond in kan lopen. Zulk soort bestrating is doordat deze ook hard is, geschikt voor bijvoorbeeld een auto oprit of een terras.

• Grasplaten
Grasplaten, ook wel grasroosters genoemd zijn handig voor uw gazon. Deze roosters zorgen voor stabiliteit van het grasoppervlak en voorkomen het ontstaan van kuilen. Daarnaast zorgt de honingraatstructuur ervoor dat het regenwater direct wegloopt.

Tuinhout – Compleet
Bent u nu enthousiast geworden om zelf aan de slag te gaan? Bekijk ons assortiment voor de verschillende soorten douglas- en eikenhout. Heeft u tips of advies nodig? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder!

Neem een kijkje in ons assortiment:

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...