Wat is Douglas hout?

Douglashout: een van de meest gebruikte soorten hout in Nederland. De houtsoort wordt steeds populairder in Nederland. Het hout heeft een mooie warme kleur die onder invloed van weer langzaam vergrijst. Maar het hout is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om het hout te impregneren. Zo behoudt het langer de originele kleur.

Waar komt het vandaan?

Douglashout komt van de Douglasspar en is veelal afkomstig uit het Duitse zwarte woud, waar deze bomen langzaam groeien. Doordat het langzaam groeit is de kwaliteit van het hout zeer hoog. Sinds een aantal jaar is Douglas ook in Nederland te koop. In Duitsland en Oostenrijk wordt het al langer gebruikt voor schuttingen, pergola’s, overkappingen, tuinmeubelen en houtbouw.

Hoelang gaat Douglas mee?

Douglashout heeft een duurzaamheidsklasse 3, dat betekent dat het hout onbehandeld ongeveer 15 jaar meegaat. Door de mooie uitstraling en gunstige prijs is Douglas een goede vervanger voor eikenhout en grenenhout. Wilt u langer de originele kleur behouden adviseren wij om geïmpregneerd Douglas hout te kopen. Bij Tuinhout-compleet kunt u voordelig geïmpregneerd Douglashout bestellen. Door de behandeling wordt het hout ook nog wat duurzamer. 

Hoe kan ik Douglas bewerken?

Douglashout is makkelijk te zagen of schaven, omdat het een zachte houtsoort is. Wij raden aan om het niet direct te bevestigen op metaal: dit voorkomt lelijke vlekken op het hout. Dit komt door de looizuur dat in Douglashout zit. Looizuur en metaal gaan niet goed samen waardoor vlekken kunnen ontstaan. Wij verkopen Douglas in verschillende afmetingen. Dit maakt het extra geschikt voor het bouwen van een overkapping of tuinhuis. 

De voordelen op een rijtje:

• Duurzame houtsoort met een mooie warme uitstraling.
• Douglas is eenvoudig te bewerken.
• Het hout is verkrijgbaar in lange lengtes, wat weer handig is voor de bouw van een overkapping of tuinhuis.

Neem een kijkje in ons douglas hout assortiment:

Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Douglas regels en ribben
Douglas regels en ribben
Douglas palen
Douglas palen
Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken
Douglas dakbeschot vellingdeel
Douglas dakbeschot vellingdeel
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...