Tips en tricks: voor een Onderhoudsvrije tuin

Wilt u graag een mooie tuin, maar heeft u steeds geen tijd of weinig zin om veel tijd en energie te steken in het onderhouden van uw tuin? Dan is het verstandig om te kijken of u een onderhoudsvrije tuin kunt creëren. Op deze manier heeft u een tuin die toch naar uw smaak is, zonder dat u al te veel moeite hiervoor hoeft te doen. In deze blog geven wij u tips die u kunt gebruiken om uw tuin zo onderhoudsvrij mogelijk te maken!

Natuurlijk heeft iedere tuin aandacht en onderhoud nodig. Een compleet onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Wel kunt u met onze tips uw tuin zo makkelijk mogelijk te onderhouden maken.

De tricks: wat moet u vermijden? 

Het grote probleem is dat allerlei aspecten in uw tuin veel aandacht nodig hebben. Wanneer u weinig tijd heeft of hier gewoonweg geen zin in heeft, is het verstandig om bepaalde planten of spullen te verwijderen uit uw tuin. 

1. Vijvers:

Een vijver in uw tuin vergt veel aandacht en onderhoud. Het is waar dat een vijver leven in uw tuin brengt in de vorm van bijvoorbeeld vogeltjes, maar vergeet niet: Een vijver kost tijd en geld! Wilt u toch een vorm van water in uw tuin waar bijvoorbeeld vogeltjes kunnen drinken en wassen? Dan is bijvoorbeeld een waterschaal het ideale product! Een waterschaal is een schaal waar vogeltjes komen drinken en zichzelf wassen. Hierdoor blijven de vogeltjes in uw tuin. Naast een waterschaal kunt u eventueel ook een voederplankje maken waar vogels voedsel kunnen vinden. Zo trekt u wellicht nog meer vogeltjes aan.

2. Kale grond:

Een kale grond lijkt op het eerste gezicht niet iets waar u aan zal denken. Een kale grond zorgt ervoor dat bijvoorbeeld onkruid de vrije loop krijgt en ongecontroleerd kan groeien. Hierdoor zult u veel last hebben van onkruid die u weg zult moeten halen. Op deze manier bereikt u eigenlijk het tegenovergestelde effect dan wat u eigenlijk wilt bereiken. Kies er daarom voor om uw tuin te beplanten met bodembedekkers in uw borders. Zodra de gehele bodem bedekt is, heeft u geen last meer van onkruid. Bovendien kunt u ook kiezen voor grind tussen uw planten om uw bodem te bedekken.

3. Kleine tegels:

Het gebruik van kleine tegels is mooi, maar absoluut niet praktisch. Tussen de voegen van de tegels groeit onkruid dat moeilijk te verwijderen is. Wat u het beste kunt doen is een goede mix van grote tegels en planten. Op deze manier beperkt u het onderhoud in uw tuin.

Door het gebruik van grote tegels heeft u een stuk minder voegen waardoor er minder onkruid langs de voegen kan groeien. 

4. Gras:

Een tuin die bezaaid is met gras kan natuurlijk prachtig zijn. Echter, wijst de praktijk uit dat gras in een tuin er nagenoeg nooit mooi bij ligt, tenzij er veel onderhoud aan wordt gegeven. Wanneer u dit niet ziet zitten moet u natuurlijk geen gras nemen. Wanneer u dit wel graag wilt is het verstandig om een hoveniersbedrijf in te schakelen voor het onderhoud van uw grasmat.

5. Potten:

Wanneer u toch groen in uw tuin wilt, is het onverstandig om deze in potten te zetten. Planten in potten vragen meer zorg dan planten in de grond omdat ze afhankelijk zijn van de toevoer van water en voedingsstoffen die u verzorgt. Wanneer dit niet gebeurt gaan de planten in een pot snel dood. Daarnaast kunnen plant potten kapot vriezen in de winter.

6. De verkeerde planten:

Kiest u voor planten in uw tuin? Dan is het belangrijk om de juiste planten voor u te kiezen die weinig onderhoud vragen. Kies om deze reden dus niet voor een plant die 1 jaar meegaat of niet winterhard is. Deze moet u ieder jaar vervangen, waardoor u ieder jaar nieuwe planten moet kopen en veel onderhoud heeft. Naast niet-winterharde of eenjarige planten is het onverstandig om snelgroeiende planten te kiezen voor in uw tuin. Deze moet u dan namelijk regelmatig snoeien.

Tuinhout-Compleet

Tuinhout-Compleet is dé aanbieder op het gebied van Douglas- en Eikenhout. Bent u op zoek naar kwaliteit houtproducten? Neem dan snel een kijkje bij ons Douglas hout op de website of een van onze andere categorieën:

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...