Wat kun je doen met Eikenhout?

Eikenhout is vanwege zijn sterkte en vochtbestendigheid een goede houtkeuze voor contructies en gebruiksmeubilar. Eikenhout heeft een mooie kleur en nerf. Ook is Eikenhout makkelijk te bewerken en kan goed buiten gebruikt worden. Het is erg belangrijk om het hout voldoende te schuren, door het schuren van het hout komen de details van het hout nóg mooier naar voren. 

Duurzaamheid

Eikenhout heeft een hoge duurzaamheid. Dit betekent dat Eikenhout een lange levensduur heeft. Verder is het belangrijk dat u het hout boven de grond plaatst. Dit komt doordat de levensduur verkort wordt als u Eikenhout in de grond plaatst. Door de lange levensduur is Eiken uitermate geschikt voor vlonders, pergola’s, tuinhuizen, schuttingen en nog veel meer. 

Douglas, Lariks en Eiken

Het grootste verschil tussen Douglas, Lariks en Eiken is dat Eiken een unieke look heeft ten opzichte van de andere houtsoorten. Douglas heeft een duurzaamheidsklasse 3, Eiken heeft duurzaamheidsklasse 2. Er zijn verschillende duurzaamheidsklassen schaal 1 tot 5. Hierbij is duurzaamheidsklasse 1 het duurzaamst wat er te verkrijgen is. 

De ene Eikenhout is verschillend ten opzichte andere. Dit komt doordat Eiken in verschillende werelddelen groeit. 

Hieronder een kleine greep uit de diverse soorten:

    • Europese eiken: Deze eikenhout wordt het meest gebruikt voor meubilair. Franse eiken zijn harder en donkerder van kleur. 
    • Amerikaanse wit eiken: Deze Eiken zijn lichter van kleur.
    • Amerikaanse rood eiken: Deze eik is grover, zachter van nerf en rozer van kleur.
    • Japanse eik: Deze eik is licht van kleur en heeft een fijne spiegel.

Neem een kijkje in ons eikenhout assortiment

Eiken planken
Eiken planken
Eiken palen
Eiken palen
Eiken regels en ribben
Eiken regels en ribben
Eiken balkhout
Eiken balkhout
Eiken dakbeschot vellingdeel
Eiken dakbeschot vellingdeel
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...