Wat is het voordeel van Douglas hout?  

Een groot voordeel: Duurzaamheid

Doordat Douglas hout erg duurzaam is krijgen schimmels minder snel de kans om het hout aan te tasten. Dit komt door het kernhout wat binnenin het Douglas hout zit. Dit kernhout bevat veel hars wat continu hard wordt, waardoor de schimmels weinig kans krijgen om het hout aan te tasten. Zo gaat het Douglas hout veel langer mee en gaat het minder snel rotten.

Als we er verder op ingaan hebben alle houtsoorten ook een specifieke duurzaamheidsklasse. Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. In vergelijking met bijvoorbeeld het bekende vurenhout is dat ontzettend goed, want vurenhout heeft slechts een duurzaamheidsklasse 5. Met betrekking tot de duurzaamheidsklasse geldt: hoe hoger het getal (1 tot 5), hoe slechter het hout tegen invloeden van buitenaf kan.

Andere voordelen van Douglas hout: producteigenschappen

Douglas hout is goed bewerkbaar, omdat het een vrij zachte en massieve naaldhoutsoort is. Hierdoor is het materiaal goed te zagen, boren, schroeven, frezen, etc.

  • In vergelijking met andere (hard)houtsoorten met dezelfde eigenschappen is Douglas een goedkoop alternatief die voldoende duurzaam is voor buitenmeubels, inrichting, hekken en schuttingen.
  • Douglas hout heeft een hoge (buig)sterkte en een hogere sterkteklassen en buigweerstand vergeleken andere naaldsoorten.

Douglas hout is op grote schaal te koop. In de meubelindustrie wordt er vooral gebruik gemaakt van tuinmeubilair zoals tuinbanken en terras tafels. Maar deze houtsoort werkt ook uitstekend voor  binnenmeubels: denk aan kasten, bedden en opbergrekken. Ook kunnen er stelen en handgrepen gemaakt van worden. 

Na een periode van de invloed van wind, zon en regen zal het materiaal gaan verkleuren naar een mooie grijze tint. Als u liever de originele hout tint langer wilt behouden kunt u geïmpregneerd douglas hout kopen waardoor het langer zijn kleur houdt. 

Bestel Douglas hout direct online!

Bij Tuinhout Compleet bestelt u eenvoudig Douglas hout direct in de webshop. U heeft keuze uit divers balkhout, planken, schaaldelen en Zweeds Rabat. Als u zoekt naar hout of maatwerk oplossingen, of als u nog overige vragen heeft, neemt u vrijblijvend contact met ons op.  Onze specialisten staan graag voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. 

Neem een kijkje in ons douglas hout assortiment:

Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Douglas regels en ribben
Douglas regels en ribben
Douglas palen
Douglas palen
Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken
Douglas dakbeschot vellingdeel
Douglas dakbeschot vellingdeel
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...