Wat is het verschil tussen potdeksel en Zweeds Rabat?

Wat is het verschil tussen potdeksel en Zweeds Rabat?

Potdekselen komt veel voor in het scandinavische interieur. Het is een manier om wanden etc. een gave en stijlvolle uitstraling te geven. Maar wat is nou het verschil tussen een potdeksel en Zweeds rabat? Zowel voor de potdeksel als voor Zweeds rabat is het de bedoeling dat de planken horizontaal gestapeld worden. Met daarbij een kleine overlap, dat geeft de sfeervolle uitstraling. 

Een potdekselplank ziet eruit als een normale plank. Bij Zweedse rabatdelen/ Zweedse potdeksel planken ziet de plank er anders uit, maar werkt het stapelen wel hetzelfde. Bij Zweeds rabat schuiven de planken als het ware over elkaar heen. Dat komt doordat het een toelopende plank is met een messing en groef. 

Zweeds Rabat voor strak resultaat

Iedereen heeft een ander eindresultaat voor ogen, daarom is het handig om goed te kijken wat bij u past. Wilt u een superstrak eindresultaat, dan zijn de Zweedse rabat potdekselplanken de beste optie. Dit komt door de messing en de groef, hierdoor vallen de planken namelijk precies in elkaar. Doordat de planken schuin aflopen loopt het water er gemakkelijk af. Zo voorkomt u houtrot, doordat het vocht niet tussen rabatdelen komt. Elke hollandse tuin krijgt een scandinavisch tintje als je bijvoorbeeld een gepotdekselde schuur plaatst.

Bekijk hier ons assortiment Zweeds Rabat douglas:

Verwerkingsvoorschrift Zweeds rabat
Zweeds Rabat douglas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 850 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...