OP ALLE
PRODUCTEN
10% KORTING
BLACK
FRIDAY
VOOR PARTICULIEREN
Van 17-11-2022
tot 27-11-2022

Wat is het PEFC keurmerk

 

Het hout dat u bij Tuinhout-Compleet koopt, is voorzien van het PEFC keurmerk. Maar wat houdt dit keurmerk nou precies in? Het is natuurlijk iets waar je niet direct bij stilstaat wanneer je een houten product aanschaft. In deze blog leggen wij uit wat het PEFC keurmerk precies inhoudt en waar dit keurmerk voor staat.

 

Het keurmerk

Het PEFC keurmerk is een internationaal keurmerk dat staat voor verantwoord bosbeheer. Maar ja, verantwoord bosbeheer. Wat bedoelen ze daar nou precies mee? Verantwoord bosbeheer houdt in dat er niet meer bomen gekapt mogen worden dan dat er terug groeien. Kwetsbare bosgebieden mogen bijvoorbeeld niet gekapt worden. Daarnaast is de houtkap op bijvoorbeeld een helling of langs waterlopen niet toegestaan. Hierdoor kan erosie ontstaan op verschillende plekken met desastreuze gevolgen voor het gebied.

Bij de houtkap onder het PEFC keurmerk mogen er bijvoorbeeld geen stukken bos of biodiversiteit verdwijnen. Er mag dus niet meer gekapt worden dan dat er kan herstellen. Dit is een van de punten die erg belangrijk zijn voor het PEFC keurmerk.

 

Hoe wordt er gecontroleerd?

PEFC gaat te werk met ISO normering. De controle over het naleven van deze regels gaat via onafhankelijke organisaties die zijn geaccrediteerd zijn door het IAF. PEFC hanteert een drie partijen certificeringssysteem. 

 

Welke producten bevatten het keurmerk?

Het PEFC logo is op veel verschillende plekken te vinden. Je kunt het keurmerk terugvinden in bijvoorbeeld bouwmarkten en groothandels in (interieur) artikelen van of met hout. Dit kan om verschillende houtsoorten gaan zoals massief hout of producten waarin hout of houtvezel zijn verwerkt zoals plaatmateriaal, parket, deuren en papier. Papier wordt op een andere manier beoordeeld.

 

Tuinhout-Compleet

Wij van Tuinhout-Compleet bieden enkel hout aan dat afkomstig is uit PEFC gecertificeerde zagerijen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan duurzaam bosbeheer over de hele wereld. Benieuwd naar ons hout? Ga dan naar https://www.tuinhout-compleet.nl/ en bekijk ons ruime aanbod!

Onze categorieën:
Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Afwerking en verf

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 209 reviews.
Scroll naar top
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...