Vanaf €1300,- gratis bezorging

Door heel Nederland

Veilig betalen via IDEAL

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Profiteer nu van staffelkorting! Tot wel 8% van het totale bedrag*

* Alleen geldig voor particuliere afnemers en voor leveringen vanaf €1500,-

Wat is een Balkdrager?

Een balkdrager is een metalen stuk dat helpt bij de ondersteuning van een balk. Een balkdrager is meestal van staal. De balkdrager wordt vaak in de hoeken geplaatst en zorgt voor bevestiging van verschillende balken voor een stevige constructie.

 

Hoe werkt een Balkdrager?

De balken worden in een constructie bevestigd. Een balk wordt als het ware in de balkdrager gelegd, waarna je schroeven of nagels in de desbetreffende gaten monteert. Vaak gebruik je balkdragers in een dak of vloer constructie. Wanneer een constructie meerdere balken, een vloer of een dak moet dragen, wordt er gebruik gemaakt van balkdragers. Dit is een stevig systeem dat op een eenvoudige wijze aan elkaar bevestigd kan worden. 

 

Welke maat Balkdrager gebruiken?

Hoe bepaalt u de juiste maat voor de balkdrager? Dat is heel simpel, eerst meet u de balk die u aan de balkdrager wilt gaan monteren. Dan kunt u vrij eenvoudig de houtmaten vinden op onze website. Het is belangrijk dat u de juiste balkdrager gebruikt die overeenkomt met de houtmaat om ervoor te zorgen dat u een goede verankering te krijgen. 

 

Hoeveel gewicht op balkdrager?

De draagkracht die een balkdrager kan hebben wordt bepaald door de ondergrond waarop de balkdrager is op bevestigd (hout, beton). En daarnaast hangt het af van de grote van de balkdrager. 

 

Hoe bevestig je een balkdrager?

Eerst bevestigt u de balkdrager op de gewenste plek waar de balk moet komen. Als de balkdrager eenmaal gemonteerd is, kunt u de balk erin schuiven. Ook kunt u ervoor kiezen om de balk als het ware in de muur te metselen. Dat kan door een uitsparing in de muur te maken waar de balk in komt.

 

 

Meer informatie? Lees dan onderstaande artikelen!

Lees hier verder over:

Scroll naar top
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...