Waarom kiezen voor een houten gevelbekleding?

Twijfelt u of u bijvoorbeeld uw woning wilt bekleden met hout? In deze blog leggen wij u de voordelen van een houten gevelbekleding uit!

Ruime keuze

Hout is er in alle soorten en maten. Het assortiment in hout is gelukkig enorm. Hierdoor kunt u kiezen uit heel veel soorten hout die u kunt gebruiken als gevelbekleding! Zo kunt u de gevel van uw huis, tuinhuis of bijvoorbeeld blokhut volledig naar uw smaak aanpassen.

Wanneer u ervoor kiest om uw gevel te bekleden met hout, heeft u geluk. Uw gevel bekleden met hout is relatief eenvoudig. Wel dient u hiervoor een houtsoort te kiezen die zichzelf gemakkelijk laat bewerken. Als u de juiste materialen gebruikt is dit een vrij makkelijke klus. Gebruik altijd kwaliteit. Wanneer u bespaart op bijvoorbeeld schroeven en spijkers, kan dit ertoe leiden dat uw houten gevelbekleding minder duurzaam wordt. Hierdoor zult u sneller reparaties of ander onderhoud moeten plegen. Natuurlijk kunt u zelf deze houten gevelbekleding plaatsen, mits u de juiste kennis heeft. Wanneer u dit werk uitbesteedt zal dit, vergeleken met andere gevelbekledingtechnieken, flink wat schelen in uw portemonnee aangezien dit werk veel sneller klaar is.

Gemakkelijk te vervangen of repareren

Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan. Zo gaat dat voor veel dingen. Hout vormt hierop geen uitzondering. Na verloop van tijd verslijt het of gaat simpelweg kapot. Gelukkig voor u is het vervangen van bijvoorbeeld een plank een fluitje van een cent en wanneer u dit werk uitbesteedt is dit ook zo gebeurd.

Isolerende werking van houten gevelbekleding

Naast dit alles is toch wel het grootste voordeel van een houten gevelbekleding, dat het hout een isolerende werking heeft. Hierdoor bespaart u op de langere termijn kosten. De planken hebben de eigenschap op bijvoorbeeld warmte binnen te houden.

Tuinhout-Compleet

Tuinhout-Compleet is dé aanbieder op het gebied van Douglas- en Eikenhout. Bent u geïnteresseerd in bijvoorbeeld het zelf maken van de houten gevelbekleding? Bekijk dan onze webshop voor al onze producten.

Bekijk hier ons assortiment van gevelhout:

Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...