Waar komt Douglashout vandaan?

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen! Douglas hout zien we vooral veel terug bij overkappingen, tuinhuisjes of schuttingen. Benieuwd naar waar douglashout vandaan komt en waarom zoveel terug zien in de Nederlandse tuin? 

Herkomst

Douglashout is afkomstig van de douglasspar, die tegenwoordig ook in Nederland groeien. Deze douglasspar heette origineel ‘Oregon Pine’, wat letterlijk naaldboom uit Oregon betekent. Zo groeit de boom van nature in het westen van Noord-Amerika en kan tot wel 100 meter hoogte reiken. De douglasspar werd rond 1830 ingevoerd door de Britten als parkboom. Pas in het begin van de 20e eeuw werd pas de economische waarde van het hout ontdekt en daarmee dus de eerste bossen met douglassparren in Europa aangeplant. Hierna ging het snel en groeide de douglasspar tot een van de populairste bomen in Nederland!

Hoogste boom

De douglasspar groeit zoals hierboven genoemd in Amerika tot wel 100 meter, zijn Europese broer reikt tot maarliefst 50-60 meter. Deze hoogten maken dat een douglasspar ook de hoogste boom van Nederland is, op het Koninklijke landgoed ‘Het Loo’ bij Apeldoorn. De boom heeft een hoogte van maar liefst 50,3 meter, naast andere exemplaren van 45-49 meter hoog. Hiermee zijn het dus de hoogste bomen van Nederland! 

Wat meer praktische informatie; door de hoogten van de douglasspar kunt u het hout in lengtes tot wel 8 meter bij Tuinhout Compleet bestellen! 

Hardheid

Het douglashout is populair vanwege zijn duurzaamheid, wat het te danken heeft aan zijn hardheid en hoeveelheid hars. Het douglashout is een van de sterkste soorten naaldhout, sterker dan grenen of vuren. Daarnaast is het hout erg voordelig t.o.v. van andere duurzame houtsoorten en is daarmee dus onmisbaar in de Nederlandse tuinen geworden! 

Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat en nog meer! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op! 

Neem een kijkje in ons douglas hout assortiment:

Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Verwerkingsvoorschrift Zweeds rabat
Zweeds Rabat douglas
Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...