Voorkom houtworm!

Houtworm kan erg schadelijk voor uw hout zijn, aangezien zij tunnels in het hout boren wat de draagkracht van uw hout aanzienlijk verzwakt. Het directe gevolg kan zijn dat er instortingsgevaar ontstaat en dat er herstel van schade moet plaatsvinden of al het hout moet vervangen in het ergste geval. Gelukkig kunt u houtworm voorkomen!Voorkom houtworm

Voorkomen is beter dan genezen

Kleine gaatjes in het hout noemen wij ‘Pinholes’, deze ontstaan door het boren van houtworm. Of de gaatjes een gevaar zijn voor het hout, hangt af van de activiteit van de insecten. We maken onderscheid tussen twee soorten houtborende insecten. 

  • De niet gevaarlijke variant worden de ‘Nathoutboorders’ genoemd en deze boren zoals hun naam al suggereert alleen in levende bomen. Wordt de boom gekapt, dan sterven deze nathoutboorders en is het gevaar dus geweken. 
  • Pas wel op voor de ‘Drooghoutboorders’, deze zitten in droog en gekapt hout en onbehandeld kunnen deze enorm veel schade aan het hout aanrichten. 

Let op: De drooghoutboorders herkent u aan de verse gaatjes en vers zaagsel onder de gaatjes!

Twee vliegen in één klap!

Houtworm houdt voornamelijk van onbehandeld hout. Door jouw hout dus juist wel te behandelen, vergroot je de kans dat de houtworm zich niet in jouw hout nestelt. Vang twee vliegen in één klap door het hout preventief te behandelen met Tenco anti-houtworm en daarna het hout in de beits of verf te zetten! Zo is het hout optimaal beschermd tegen zowel houtworm als houtrot! Voorkom houtworm
Bovendien kunt u met Tenco anti-houtworm curatief uw hout behandelen. 

Gebruik

Behandelt u het hout preventief? Gebruik dan 125ml Tenco anti-houtworm per vierkante meter.
Curatief het hout behandelen? Gebruik dan 250ml Tenco anti-houtworm per vierkante meter. Wij adviseren bij extreme gevallen altijd een expert in te schakelen!

Bij Tuinhout Compleet bestelt u balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat en dus ook alle benodigdheden om uw hout te beschermen! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op! 

Neem een kijkje in ons assortiment afwerking en verf:

Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...