Voordelen van een Houten Werkblad

Voordelen van een Houten Werkblad

Misschien bent u aan het overwegen om een nieuw bureaublad aan te schaffen, of een nieuw werkblad voor de keuken of werkplaats. Er zijn verschillende opties die u dan kunt vergelijken: laminaat, glas of bijvoorbeeld graniet.

Al deze materialen hebben natuurlijk voor- en nadelen. Maar alleen een echt houten werkblad is duurzaam, praktisch én staat mooi in bijna iedere ruimte.

Bent u nog niet overtuigd? Hier volgen de voordelen van een stevige, houten werkblad:

 

  1. Natuurlijke look: Als het om interieur gaat verschillen smaken, en bovendien komen er vaak allerlei trends voorbij. Hout als materiaal is tijdloos en heeft een klassieke uitstraling. Bovendien gaat het lang mee, waardoor u er jaren plezier van heeft.
  2. Unieke patronen: Hout is een natuurproduct. De patronen en textuur van elk stuk hout is uniek. De details in het werkblad maken het blad dan ook persoonlijk, zo is er geen een!
  3. Duurzaam en Sterk: Ons douglashout en eikenhout is van de hoogste kwaliteit. Het hout is bestand tegen alledaagse werkzaamheden en wanneer u deze goed behandelt, voorkomt u krassen en andere kleine beschadigingen.
  4. Makkelijk bewerkbaar: Andere materialen zoals marmer of graniet zijn moeilijk te bewerken. Hout daarentegen is eenvoudig te behandelen en kunt u bovendien simpel zelf opknappen wanneer nodig. 
  5. Mooier met de jaren: Wanneer u hout gebruikt als werkblad zal het natuurlijke verouderingsproces er voor zorgen dat het hout een diepere kleur zal krijgen, waardoor soms de ‘patina’ wordt geaccentueerd. Uw werkblad krijgt zo meer karakter met de jaren!
  6. Antibacterieel: Uit onderzoek blijkt dat de natuurlijke compositie van hout ervoor zorgt dat het oppervlak hygiënischer is dan bijvoorbeeld plastic oppervlaktes. (bron: Survival of bacteria on wood and plastic particles: Dependence on wood species and environmental conditions.)
  7. Op maat: Het hout kunt u eenvoudig op de gewenste lengtes zagen of laten zagen. Anders dan stenenbladen is hout snel en makkelijk op maat te maken.
  8. Geluidsabsorberend: Als u het werkblad in de keuken gaat gebruiken, is het ook handig dat deze geluid absorbeert. Door het houten oppervlak wordt het geluid gedempt en wordt het ‘lawaai’ uit de keuken bewerkt.
Kies hier uit de categorieën van Tuinhout Compleet
Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 850 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...