Voordelen Douglas hout!

Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten uit Noord-west Europa, het hout is afkomstig van de douglasspar. Het hout van de douglasspar heeft een prachtige warme uitstraling en onbehandeld heeft het hout een minimale levensduur van maar liefst 10-15 jaar! Check hier de voordelen Douglashout!

Kleur van het hout

Wanneer douglas hout nog jong is, heeft het een roodbruine kleur. Dankzij deze warme uitstraling zien wij douglas hout steeds vaker terugkomen in Nederlandse tuinen. Zodra het hout ietwat ouder wordt, krijgt het een geelbruine kleur en is het machinaal goed te bewerken. Douglas hout vergrijst naarmate de jaren verstrijken. Veel mensen vinden de grijstinten van het onbehandeld hout juist prachtig! Mocht je dit niet mooi vinden, kun je het altijd bewerken met speciale UV-werende houtbeits

Duurzaamheid

Douglas hout is ontzettend duurzaam, vanwege al het kernhout dat gevormd wordt in de spar. Het kernhout van de douglasspar is van nature beter bestand tegen bacteriën, schimmels en dergelijken. Zoals hierboven al vermeld, heeft douglas hout onbehandeld een levensduur van 10-15 jaar. Wilt u dit deze levensduur nog verder verlengen? Dan is houtbeits dé oplossing, het beschermt douglas hout tegen weersinvloeden. Hierbij heeft u de keuze tussen transparante en dekkende beits! 

Douglashout voordelen: de prijs!

Vanwege de erg duurzame eigenschappen van douglashout, verwacht u waarschijnlijk een enorm hoge prijs. Niets is minder waar, in verhouding tot hardhout is douglas hout vrij goedkoop! 

Toepassingen

Douglas hout is dus een duurzaam en toch vrij goedkope houtsoort. Daarom zien wij het tegenwoordig zoveel terug bij veel verschillende constructies. Douglas hout is een ideale houtsoort om te gebruiken voor tuinmeubels, schuttingen, aanbouwingen, overkappingen, schuren en veranda’s! Natuurlijk is douglas hout ook geschikt voor binnengebruik. 

Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhoutpalenplankenschaaldelen en zweeds rabat en nog meer! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op!

Bekijk hier het assortiment van douglas hout:
Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Douglas regels en ribben
Douglas regels en ribben
Douglas palen
Douglas palen
Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken
Douglas dakbeschot vellingdeel
Douglas dakbeschot vellingdeel
Verwerkingsvoorschrift Zweeds rabat
Zweeds Rabat douglas
Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...