Vlonder leggen op piketpalen

Uitgekeken op jouw stenen terras of wil je gewoon een lekkere zithoek maken? Creëer een warme natuurlijke uitstraling door een houten vlonder aan te leggen! Hoe maak je nou zelf een vlonder? Dat leggen we je hieronder uit!

Fundering

Over het algemeen raden wij aan om uw vlonder op piketpalen te construeren voor een goede ventilatie. Slechte luchtcirculatie zorgt er namelijk voor dat het hout verstikt en dus zal rotten en krommen.
Ook kan de vlonder op verstelbare terrasdragers of tegels worden geplaatst, deze dienen vlakke ondergrond geplaatst te worden.  

De hardhouten piketpalen(6x6cm) plaatst u om de 40cm, zowel in de lengte als breedte van de vlonder. De piketpalen slaat u vervolgens minimaal 70cm de grond in, waarna u de piketpalen op gelijke hoogte afzaagt.
Tip: Leg op de ondergrond een (anti) worteldoek of plaats grind, dit voorkomt onkruid!

Liggers

Gebruik de regel 50 x 75 mm als liggers voor uw vlonder. Verbind de piketpaal en ligger altijd met een slotbout! Doe dit niet met schroef of nagel.
Tip: Begin de bevestiging van uw liggers altijd met de eerste en laatste piketpaal. Is de ligger toch wat krom, kunt u deze nog wat bijstellen en vervolgens bevestigen.

Vlonderplanken bevestigen

Nu is het tijd om de vlonderplanken te plaatsen. Houd hier rekening met 8mm tussenruimte, vanwege de werking van het hout. De planken schroeft u vervolgens vast op de liggers met RVS-vlonderschroeven van 5.0×50. Krommingen tot 1 cm per m1 zijn normaal en deze planken druk je recht met een koevoet of sjorband.
Door het gedroogde hout werken de planken minder. Voor de vlonderplanken 24x138mm heeft u per m2  circa 6,9 strekkende meter nodig.

Afwerking

Om de levensduur van uw vlonder te verlengen, behandelt u de planken met remmers houtolie. Na een droogtijd van 4 uur, kan er een tweede laag worden aangebracht. Voor een optimale levensduur brengt u vervolgens ieder jaar een nieuwe laag aan. 

Zorg dat de planken stof- en vetvrij zijn vóór het behandelen met houtolie. De beste verwerkingstemperatuur ligt tussen de 10° en 25°C. 

Nu kunt u gaan genieten van uw zelfgeplaatste nieuwe vlonder! Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan telefonisch contact op!
Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat en nog meer

Bekijk hier ons assortiment vlonderplanken:

Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...