Verwerkingsvoorschrift Zweeds Rabat

Om de levensduur van uw hout te optimaliseren, dient u vooraf het plaatsen eerst een aantal zaken goed te regelen! Let hierbij op de ventilatie, regelwerk, bevestigingsmaterialen, montage, opslag en onderhoud! Lees hier de Verwerkingsvoorschriften voor Zweeds Rabat!

1. Ventilatie

Belangrijk is om alvorens montage te zorgen voor voldoende ventilatie, want een goede ventilatie helpt mee aan een optimale levensduur van uw hout! De ventilatieruimte achter het hout moet 28mm zijn. Houd aan zo

wel boven- als onderzijde tenminste 25mm open t.b.v. verticale lucht circulatie. 

2. Regelwerk

Gebruik voor het regelwerk een minimale afmeting van 28x45mm.
De afstand tussen de regels dient tussen 40cm en 60cm hart-op-hart te zijn.
Op  de zon/zuidzijden van gevels hanteert u ten allen tijde maximaal 40 cm. 

3. Bevestigingsmateriaal 

Neemt u zwart gespoten Zweeds Rabat? Houd dan rekening met een grotere werking van het hout ten opzichte van enkel geïmpregneerd- dan wel lichtgekleurd hout. Deze grotere werking ontstaat doordat het hout meer warmte absorbeert door de zwarte kleur.

Wij adviseren daarom om bol/lenskop schroeven of ringnagels te gebruiken! Gebruik  bol/lenskopschroeven welke tenminste 2 keer zo lang als de dikte van het te bevestigen deel zijn. Voor de nagels hanteert u een lengte van 2.5 keer de dikte.  

Tip: Gebruik zwart bevestigingsmateriaal voor een perfect eindresultaat!

4. Montage 

Bevestig het Zweeds rabat per steunpunt met één schroef/ringnagel 30mm uit de onderzijde, zie afbeelding hiernaast. Op de kopse kant 50mm uit de kant aanhouden om kans op kopscheuren te minimaliseren.

Houd 2-3mm speelruimte tussen de delen vanwege de werking(krimp en uitzet) van het hout. Monteer altijd vanaf 20cm boven het maaiveld.

5. Opslag / Transport 

Sla uw rabatdelen op in een droge, stof-vrije ruimte. Bewaar het hout uit direct zonlicht, voorkom vochtontwikkeling in de pakken hout maar zorg daarbij wel voor een goede ventilatie! Deze richtlijnen dienen ook op de bouwplaats gewaarborgd te worden; zorg hierbij dat het hout binnen afzienbare tijd verwerkt wordt.

Om te voorkomen dat de delen aan elkaar kleven is het hout voorzien van plastic folie tussen de verschillende lagen. Breng deze plastic folie ook weer tussenlaags aan wanneer u overstapelt! Vervoer/sla het hout uitsluitend liggend op! 

6. Onderhoud

Voor een optimale levensduur adviseren wij jaarlijks klein onderhoud te plegen en om de 5 jaar de gevel 2x in zijn geheel te behandelen.
Om gezaagde- kopse kanten en eventuele beschadigingen/slijtageplekken na te behandelen, zijn diverse geschikte middelen op de markt; Kies bij voorkeur voor een zwarte verf/beits met matte afwerking.

Bekijk hier ons assortiment Zweeds rabat douglas:

Verwerkingsvoorschrift Zweeds rabat
Zweeds Rabat douglas

 

Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...