Verschil Bezaagd of Geschaafd

In onze winkel vindt u vaak de termen ‘Bezaagd’ en ‘Geschaafd’. Toch blijft er wat onduidelijkheid over wat de termen nu precies betekenen. Daarom gaan wij u uitleggen wat de termen betekenen en wat de verschillen hiertussen zijn! Zo kunt volledig geïnformeerd en daarmee dus een stuk makkelijker de keuze voor uw hout maken!                    Verschil Bezaagd en Geschaafd

Vers Bezaagd
Laten we beginnen met vers bezaagd hout. Vers bezaagd betekent dat de balken, palen of planken een ruw oppervlak hebben. Splinters in het hout is dan ook niet ongebruikelijk.
Daarnaast is ons bezaagde hout meestal vers gezaagd, dit betekent dat het hout ongedroogd is. Hierdoor kan schimmelvorming optreden bij Lariks/Douglas hout, maar niet gevreesd, vaak is de schimmel gemakkelijk weg te vegen of te schuren!

Geschaafd
Geschaafd hout is dus glad geschaafd, waarbij alle splinters in de balken, palen of planken verwijderd zijn. Geschaafd hout is dus ideaal voor alle toepassingen binnen en aan uw woning, vanwege de gladheid van het hout.

Let op: Bezaagd hout is voordeliger dan geschaafd hout, vanwege de extra arbeid die verricht moet worden bij het schaven van het hout! Bij het schaven wordt circa 7mm van het hout geschaafd.

Wanneer gebruik ik bezaagd of geschaafd?

  • Bezaagd hout is perfect voor toepassingen waarbij de ruwheid niet van groot belang is zoals gevelbekleding, tuinhuisjes, carports, schuttingen en dergelijke.
  • Geschaafd hout is daarentegen perfect voor toepassingen waarbij het hout glad moet zijn! Denk hierbij aan staanders van uw overkapping, vlonderplanken of balken. Daarnaast is geschaafd hout ook ideaal te gebruiken voor uw tuinmeubels en dergelijke.

Hoe moet ik mijn hout behandelen?

Zowel bezaagd als geschaafd hout is goed te behandelen. Om de levensduur van uw hout te verlengen behandelt u de balken, palen of planken met speciale houtbeits of olie. Hier heeft u de keuze tussen gekleurde, kleurloze of speciaal UV-werende beits. Bekijk nu het Behandeling en verf!

Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op!

Bekijk ons douglas hout assortiment of kies hier voor de juiste afwerking en verf categorie:

Douglas hout
Douglas Hout
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...