Verlichting voor uw Tuin

Nu het eerder donker wordt, is het prettig als uw tuin er ook in de avonden nog mooi bijstaat. Met goede verlichting komt u tuin altijd goed tot z’n recht! We bespreken de verschillende opties om uw tuin te verlichten.

De voordelen van verlichting in de tuin:

• Praktisch: Verlichting in uw tuin (of oprit) is natuurlijk erg handig! Uw heeft duidelijk zicht op de tuin, voordeur of bijvoorbeeld auto.
• Lang buiten zitten: Nu de temperatuur nog niet te ver is gedaald, kunt u nog steeds buiten geniet van uw tuin tot de latere uren.
• Safety first: Een goed verlichte tuin of oprit maakt uw tuin een stuk minder uitnodigend voor inbrekers. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die werkt op bewegingssensoren.

Als u aan de slag wil met een tuinverlichting voor uw tuin dan is daarbij de eerste stap, het maken van een lichtplan!

  1. Begin met het maken van een tekening van uw tuin. Zo krijgt u een goed overzicht van de verdeling en verhoudingen. Benoem hierin om wat voor ondergrond het gaat en of er voorwerpen op bepaalde locaties staan. Denk bijvoorbeeld aan een vijver, struiken, trappetje, etc.
  2. Nu moet u bedenken welke plekken verlicht worden. Denk aan de praktische plekken zoals de deur, maar ook mooie delen van de tuin die mogen opvallen.
  3. Daarna bekijkt u wat voor soort licht het best geschikt is voor een bepaald punt. Met groot licht met hoge intensiteit kunt u grote voorwerpen zoals een boom of schutting verlichten, en met een klein licht met lage intensiteit kunt u bijvoorbeeld traptredes uitlichten.
  4. De volgende stap bij het lichtplan is het bepalen van de richting/ hoek van de lamp. Er is nu een verschil tussen verlichting vanuit de grond (ingebouwd), bovengronds, of bijvoorbeeld vanaf een wand of schutting. 
  5. Als laatst bepaalt u wat voor amatuur u kiest. Zo is er een verschil in lichtbron zoals LED of halogeen, en de kleur van het licht kan koel of juist warm zijn.

 

Neem hier een kijkje in ons eiken assortiment:

Eiken planken
Eiken planken
Eiken palen
Eiken palen
Eiken regels en ribben
Eiken regels en ribben
Eiken balkhout
Eiken balkhout
Eiken dakbeschot vellingdeel
Eiken dakbeschot vellingdeel
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...