OP ALLE
PRODUCTEN
10% KORTING
BLACK
FRIDAY
VOOR PARTICULIEREN
Van 17-11-2022
tot 27-11-2022

uww eigen moestuinbak maken!

Niets is zo leuk als zelf een eigen groenten te kweken. En met de lente heeft u daar waarschijnlijk al veel zin in! Het ideale moment om eraan te beginnen, en eraan verknocht te raken!  

Heeft u een kleine tuin of weinig tijd, maar wil u wel graag eigen groenten of kruiden kweken? Dan is een vierkante meter moestuinbak een goede keuze! Ontdek hier hoe u van start gaat met uw eigen vierkante meter moestuin. Met onze 4 tips lukt het u zeker!  

 

Stap 1: de Moestuinbak

Er bestaan verschillende soorten moestuinbakken. Zo kunt u kiezen voor een moestuinbak op poten, een moestuinbak in verschillende niveaus of een vierkante moestuinbak op de grond. 

Maakt u uw moestuinbak liever zelf? Gebruik hiervoor dan een weerbestendige houtsoort, bijvoorbeeld Douglashout. De ideale afmetingen voor een standaard moestuinbak zijn 120cm x 120cm. Deel de moestuinbak op in 9 vierkanten van 40cmx40cm groot. Uiteraard kunt u de afmetingen aanpassen aan de ruimte die u heeft en uw persoonlijke wensen. U moet er vooral op letten dat uw planten voldoende ruimte hebben om te groeien. 

Tip! Plaats de moestuinbak op een zonnige plek (6-8 uur zon/dag).

 

Stap 2: Worteldoek

Plaats antiworteldoek op de bodem van de moestuinbak. Bij een moestuinbak die rechtstreeks op de aarde staat, voorkomt u hierdoor dat er onkruid in uw bak kan komen. Als u een moestuinbak op poten heeft, dan beschermt de worteldoek het hout en zorgt deze ervoor dat de aarde niet door de spleten uit de bak valt.

 

Stap 3: Moestuingrond

De ideale grond voor een vierkante meter moestuinbak is voedzaam, vochtig en luchtig. Vul uw moestuinbak met een geschikte grond. Bevochtig de grond zeer goed voordat u van start gaat met zaaien of planten.

Tip! Plant vorstgevoelige planten pas buiten na de ijsheiligen in mei

 

Stap 4: Planten & zaaien

Vanaf april kunt u bepaalde groenten rechtstreeks buiten in uw moestuinbak zaaien. Wil u vroeger van start gaan? Zaai uw groenten dan binnen op de vensterbank. Heeft u niet veel geduld? Kies dan voor jonge plantjes in plaats van zaden. 

Heeft u een tekort aan zaadjes of kiemplanten? In de keuken heeft u altijd wel wat groente onderdelen die u niet opeet, maar eigenlijk wel zou kunnen herplanten.

Denk bijvoorbeeld aan het onderste deel van een selder of prei. Of aan de kruin van wortelen of van rode biet.

U kunt deze een tweetal weken in een ondiep bakje met water voor het raam zetten totdat er kleine haarworteltjes aan komen, en vervolgens uitplanten in het m²-tuintje. De bladeren en eventuele worteltjes die er vervolgens nog aan zullen groeien zijn zeker ook goed bruikbaar in de keuken.

 

Tuinhout-Compleet

Tuinhout-Compleet is dé aanbieder op het gebied van Douglas- en Eikenhout. Wij verkopen enkel kwaliteitshout dat afkomstig is uit PEFC gecertificeerde zagerijen. Bent u op zoek naar goed hout voor uw moestuinbak? Neem dan snel een kijkje bij ons Douglashout op de website!

 

 

 

Meer informatie? Lees dan onderstaande artikelen!

Lees hier verder over:


Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 209 reviews.
Scroll naar top
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...