Uw eigen moestuinbak

Niets is zo leuk als zelf een eigen groenten te kweken. En met de lente heeft u daar waarschijnlijk al veel zin in! Het ideale moment om eraan te beginnen, en eraan verknocht te raken!  

Heeft u een kleine tuin of weinig tijd, maar wil u wel graag eigen groenten of kruiden kweken? Dan is een vierkante meter moestuinbak een goede keuze! Ontdek hier hoe u van start gaat met uw eigen vierkante meter moestuin. Met onze 4 tips lukt het u zeker!  

Stap 1: de Moestuinbak

Er bestaan verschillende soorten moestuinbakken. Zo kunt u kiezen voor een moestuinbak op poten, een moestuinbak in verschillende niveaus of een vierkante moestuinbak op de grond. 

Maakt u uw moestuinbak liever zelf? Gebruik hiervoor dan een weerbestendige houtsoort, bijvoorbeeld Douglashout. De ideale afmetingen voor een standaard moestuinbak zijn 120cm x 120cm. Deel de moestuinbak op in 9 vierkanten van 40cmx40cm groot. Uiteraard kunt u de afmetingen aanpassen aan de ruimte die u heeft en uw persoonlijke wensen. U moet er vooral op letten dat uw planten voldoende ruimte hebben om te groeien. 

Tip! Plaats de moestuinbak op een zonnige plek (6-8 uur zon/dag).

Stap 2: Worteldoek

Plaats antiworteldoek op de bodem van de moestuinbak. Bij een moestuinbak die rechtstreeks op de aarde staat, voorkomt u hierdoor dat er onkruid in uw bak kan komen. Als u een moestuinbak op poten heeft, dan beschermt de worteldoek het hout en zorgt deze ervoor dat de aarde niet door de spleten uit de bak valt.

Stap 3: Moestuingrond

De ideale grond voor een vierkante meter moestuinbak is voedzaam, vochtig en luchtig. Vul uw moestuinbak met een geschikte grond. Bevochtig de grond zeer goed voordat u van start gaat met zaaien of planten.

Tip! Plant vorstgevoelige planten pas buiten na de ijsheiligen in mei

Stap 4: Planten & zaaien

Vanaf april kunt u bepaalde groenten rechtstreeks buiten in uw moestuinbak zaaien. Wil u vroeger van start gaan? Zaai uw groenten dan binnen op de vensterbank. Heeft u niet veel geduld? Kies dan voor jonge plantjes in plaats van zaden. 

Heeft u een tekort aan zaadjes of kiemplanten? In de keuken heeft u altijd wel wat groente onderdelen die u niet opeet, maar eigenlijk wel zou kunnen herplanten.

Denk bijvoorbeeld aan het onderste deel van een selder of prei. Of aan de kruin van wortelen of van rode biet.

U kunt deze een tweetal weken in een ondiep bakje met water voor het raam zetten totdat er kleine haarworteltjes aan komen, en vervolgens uitplanten in het m²-tuintje. De bladeren en eventuele worteltjes die er vervolgens nog aan zullen groeien zijn zeker ook goed bruikbaar in de keuken.

Tuinhout-Compleet

Tuinhout-Compleet is dé aanbieder op het gebied van Douglas- en Eikenhout. Wij verkopen enkel kwaliteitshout dat afkomstig is uit PEFC gecertificeerde zagerijen. Bent u op zoek naar goed hout voor uw moestuinbak?

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Afwerking en verf
Assortiment Fundering
Fundering
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...