Urban Gardening: Tuinieren voor stadsbewoners

De term komt tegenwoordig steeds vaker voorbij: Urban Gardening. Tuinieren kan namelijk ook gewoon als u alleen balkon heeft, een terras of kleine tuin. Vooral in de stad (vandaar ‘urban’) is er niet altijd de ruimte om uitgebreid te tuinieren. Voor wie het leuk vindt, en groene vingers heeft, volgen hier wat tips en tricks voor en over urban gardening!

In de stad kom je steeds vaker stads- of volkstuinen tegen voor de stedelingen die lekker aan het werk willen. Bovendien vindt men het ook veel leuker (en interessanter) om zelf kruiden, groentes of fruit te kweken.

Voorbeelden van urban garden zijn geveltuinen (een strook voor de gevel), tuinieren in melkpakken of ‘big bags’, of in andere kisten en bakken. 

Hieronder een aantal tips & trics zodat u meteen aan de slag kunt:

  • Kies pot- of tuingrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond een goede verhouding heeft tussen het afvoeren van water, en de voedingsstoffen in grond. 
  • Zorg bovendien voor voldoende waterafvoer. Als u geen rekening houdt met het weglopen van water, kunnen u gekweekte planten ‘verzuipen’.
  • Houd rekening met de locatie van de plantenbak. Wanneer u planten heeft die behoefte hebben aan veel zonlicht en voldoende warmte, dan kunt u de bak dicht tegen een muur aan plaatsen. Deze geven namelijk warmte af.
  • Tijdens de koudere maanden kunt ook gewoon gebruik maken van u uw urban garden! Gebruik dan wat extra isolatiemateriaal om de groente en het fruit te beschermen tegen de kou.
  • Wellicht heeft geen zonovergoten plek waar u uw urban garden kunt plaatsen. Ook als u alleen een schaduwrijke plaats heeft kunt u prima tuinieren. Zorg dat u de juiste planten kiest voor een urban garden in de schaduw. Denk dan bijvoorbeeld aan pepermunt of aardbeienplanten!
  • Het voordeel van een urban garden in de stad (zoals op een balkon), is dat planten niet zo snel last hebben van vorst aan de grond. Dit maakt het een ideale plaats voor appelbomen of een tros druiven!
Neem een kijkje in het assortiment van Tuinhout Compleet:
Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...