Tuinonderhoud Checklist!

Een goed onderhouden tuin is betaalt zich snel terug. Zo kunt u optimaal genieten van uw tuin. Bekijk onze checklist om de basics voor tuinonderhoud bij uw eigen tuin na te gaan!

Aandacht voor de bodem

Een goede gezonde bodem is een must voor de tuin. Planten en bomen hebben voedingsstoffen nodig om te kunnen leven en te kunnen groeien. Normaal zouden oude bladeren zorgen voor voeding in de bodem. Wanneer u juist hard in de tuin aan het werk bent, om deze afgestorven bladeren en takken op te ruimen verwijdert u dus ook een bron van voedingsstoffen. Om dit op te kunnen vangen kunt u compost en voeding toevoegen zodat de bodem weer tot leven kan komen.

Groen grasveld

Houd er rekening mee dat u het gras het best kunt maaien wanneer dit droog is. Het gemaaide gras kunt u vervolgens prima laten liggen. Lang gras kunt u beter wel verwijderen na het maaien. Verder is het raadzaam het gazon meerder malen per jaar te bemesten, en jaarlijks te verticuteren. Bij verticuteren wordt mos verwijderd vanaf de wortels zodat het gazon niet overwoekerd wordt. 

Onderhoud de bomen

Ook bomen dienen met zorg te worden onderhouden. Op welke manier dat het beste gebeurt hangt natuurlijk af van de soort. Een jonge boom kan bijvoorbeeld snel uitdrogen, dient u dus zo goed mogelijk nat te houden. De vakantie staat weer voor de deur, dus ook daar kunt u rekening mee houden door bijvoorbeeld een automatisch bewateringssysteem te installeren.

Hagen snoeien

Een haag kunt u vanaf de wortels extra water toedienen. Verder kunt u er een vorm in aanbrengen met een snoeischaar. Bij heesters is het soms nodig om de bloemknop te snoeien voor de zetting. Tot slot mag de stam niet teveel beschadigd raken. Bij het schoffelen en onkruid wieden kan nog weleens wat schade ontstaan. Eventueel kunt u dit dus handmatig doen. Wanneer de stam namelijk beschadigd raakt kan dit doorwerken in de uitloop van de haag.

Bekijk hier het assortiment van Tuinhout Compleet:
Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...