Vanaf €1300,- gratis bezorging

Door heel Nederland

Veilig betalen via IDEAL

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Profiteer nu van staffelkorting! Tot wel 8% van het totale bedrag*

* Alleen geldig voor particuliere afnemers en voor leveringen vanaf €1500,-

Seizoentips voor de maand September

We gaan weer bijna de nieuwe maand September in, en daar horen seizoensgebonden tuintips bij! Komende maand kunt u weer lekker aan het werk in de tuin. Hier volgen een aantal seizoentips voor uw to-do lijst!

Bloembollen

U kunt komende maand al bloembollen planten zodat deze vanaf februari al de tuin kunnen opvrolijken! Zo kunnen narcissen bijvoorbeeld het gehele jaar in de grond blijven staan. Andere voorjaarsbloemen zijn hyacinten, sneeuwklokjes, tulpen of krokussen. Het is best om deze te poten vóórdat de eerste vorst plaatsvindt.

Het grasveld

Uw grasveld verdient ook nog wat aandacht deze maand. Een speciale mest zonder stikstof zal de wortelgroei stimuleren. U kunt op dit punt beter geen mest gebruiken om de bladgroei te bevorderen. Wanneer er vorst komt kan het grasblad namelijk weer bevriezen. Verder is het raadzaam om het gazon te beluchten. Hiervoor kunt u gaten prikken in de grasmat van ca. 15 cm diep. 

Planten verplanten

Planten die al enige tijd vast in uw tuin staan kunt u perfect deze maand verplaatsen. Uw kunt de planten juist om dit moment delen zodat ze zullen verjongen. De bloemen die zijn uitgebloeid kunt u bij stevige planten laten zitten. Zo kunnen vogels deze gebruiken in de winter als voedsel.

Klimplanten herstellen

Hou ook uw nieuwe klimplanten goed in de gaten. U kunt ze nu aanbinden met bijvoorbeeld tuintouw. Zorg dat de planten stevig staan nu de windachtige herfst voor de deur staat! Tegelijkertijd moet u zorgen dat de scheuten niet te strak worden gebonden en ruimte hebben om te groeien.

Uw vijver

Ook uw vijver kunt u klaar maken voor september! Bij de oeverplanten dient u de afstervende bladeren rond deze tijd te verwijderen. Daarnaast is het tijd om de drijfplanten die niet winterhard zijn uit de vijver te halen. Door de vorst zullen zij de winter anders niet overleven en zullen ze gaan rotten. Tot slot kunt u zelf nog een speciaal net over de vijver spannen om zo het vallende blad op te vangen.

 

 

Meer informatie? Lees dan onderstaande artikelen!

Lees hier verder over:

Scroll naar top
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...