Schutting plaatsen van Douglas hout

Ga jij dit jaar een nieuwe schutting in jouw tuin plaatsen? Een schutting van douglas hout is dé trend. De natuurlijke warme kleuren van het hout zorgen voor een prachtig contrast met het groen in uw tuin!

Wij raden aan om een schutting te construeren van douglas hout, vanwege de prijs/kwaliteitverhouding. Met de prachtige uitstraling en een levensduur van tien tot vijftien jaar, zet je een schutting al voor een appel en een ei! Voor een bijzondere uitstraling gaat u voor zwart Zweeds Rabat!

Voordat je start

Een paar tips om de constructie van de schutting makkelijker te laten verlopen. Start daarom met overleg met je buren, het is natuurlijk wel zo netjes om even rekening te houden met de buren en eventueel kun je zelfs de kosten delen. Zorg vervolgens voor een fundering die waterpas is. Leg daarnaast alvast de RVS schroeven klaar om roest te voorkomen. Ga je voor zwarte planken, neem dan ook bijpassende zwarte schroeven!

Constructie

Klaar voor de constructie? Het belangrijkste is om de fundering te leggen met materialen die goed vochtbestendig zijn. Gebruik daarom hardhouten palen, vanwege de weerbaarheid tegen houtrot en vocht! Behandel de schuttingpalen daarom met Tenco garant of postsaver om de levensduur van het hout nog verder te verlengen. Wil je een schutting van 1.80m? Koop dan de hardhouten palen van 2.75m en plaats deze vervolgens 95cm(minimaal ⅓ van de paal) in de grond.
Tip: Span een touw/draad tussen begin- en eindpunt van de schutting. Zo weet je zeker dat de schutting recht is!

Verder heb je de keuze om de planken verticaal of horizontaal te plaatsen. Een voordeel van verticale montage is dat kinderen of dieven niet te gemakkelijk over de schutting heen kunnen. Nog een mooie tip voor het monteren is om eerst even voor te boren, op deze manier voorkom je scheurvorming.

Bij Tuinhout Compleet heb je keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat en nog meer! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op!

Zet zelf uw schutting in elkaar door te shoppen in de volgende categorieën:

Eiken planken
Eiken planken
Douglas planken
Douglas planken
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Schutting onderdelen
Schutting onderdelen

 

Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...