Vlonders plaatsen van douglas hout

Wanneer u uw tuin gaat aanpakken en graag een vlonder wilt aanleggen is het heel verstandig om terrasplanken, oftewel vlonderplanken, aan te leggen in uw tuin. Deze planken zijn erg duurzaam en hebben een erg lange levensduur. Daarnaast is het heel gemakkelijk om de planken te onderhouden.

Een vlonder wordt natuurlijk gemaakt van kwalitatief goed hout. De voorkeur van Tuinhout-Compleet gaat uit naar hoogwaardig Douglashout. Een vlonder kan op een variatie van verschillende ondergronden gebouwd worden. Denk hierbij aan op een zandondergrond of tegel ondergrond, maar kan ook gerealiseerd worden op een balkon of dakterras. Wanneer u een vlonder wilt aanleggen zult u gebruik moeten maken van de beste materialen om de duurzaamheid van uw vlonder te verhogen. Wij raden u daarom aan om bijvoorbeeld naast het kwalitatief hoge hout van Tuinhout-Compleet ook schroeven te gebruiken van hoge kwaliteit.

Vlonders aanleggen Douglashout

Het aanleggen van een houten vlonder kan zoals beschreven op verschillende ondergronden. Voor al deze vormen is één ding zeer belangrijk en dat is een goede onderconstructie. Deze onderconstructie houdt uw vlonder op zijn plek.

Douglashout Vlonder op bestrating

Wanneer u een vlonder op uw bestrating aan wilt leggen is het belangrijk dat de grond waterpas is. Wanneer dit niet het geval is zal de grond waterpas gemaakt moeten worden. Bij het aanleggen van een vlonder op een tegelvloer worden er eerst rubberen tegendragers geplaatst. De rubberen tegeldragers zorgen ervoor dat uw tegels beschermd zijn en dempen het geluid.

Plaatsen van de vlonder:

  • Plaatsen tegeldragers waarop de ondersteunende balken komen te liggen. Gebruik hardhouten balken van 4×6 of 4×7,5 cm.
  • Wanneer u de onderliggers plaatst houdt rekening met een hart-op-hart afstand van 40 cm
  • Houdt rekening met een afschot van 1 cm per meter. Doe dit door meerdere tegeldragers op elkaar te plaatsen
  • Bevestig de Douglas vlonderplanken aan de onderliggers met kwalitatief hoge RVS houtschroeven, zo vergroot u de duurzaamheid van uw vlonder.

Douglashout Vlonder op zand

Wanneer u een douglashout vlonder wilt plaatsen op een zandondergrond, zult u allereerst funderingspalen de grond in moeten slaan. Deze zorgen ervoor dat uw constructie stevig zal blijven staan. Doordat u uw ondersteunende balken aan de funderingspalen bevestigd staat uw vlonder boven de grond.

Plaatsen van de vlonder:

  • Plaats iedere 50 centimeter een funderingspaal op de gewenste hoogte. Bij het plaatsen van de palen zorg dat minimaal ⅓ van de paal in de grond staat en houdt rekening met 1 centimeter afschot per meter.
  • bevestig de ondersteunende balken vast aan de funderingspalen. Doe dit met slotbouten M8
  • Dit doet u voor iedere onderligger op een afstand van maximaal 40 centimeter van de vorige onderligger
  • Bevestig de vlonderplanken aan de ondersteunende balken met RVS schroeven.

Tuinhout-Compleet

Tuinhout-Compleet is dé aanbieder op het gebied van Douglas hout en Eikenhout.  Naast kwaliteit hout verkopen wij ook bevestigingsmaterialen, materialen om uw hout te onderhouden en kant-en-klaar producten. 

Bekijk hier ons assortiment douglas vlonderplanken:

Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...