Vanaf €1300,- gratis bezorging

Door heel Nederland

Veilig betalen via IDEAL

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Profiteer nu van staffelkorting! Tot wel 8% van het totale bedrag*

* Alleen geldig voor particuliere afnemers en voor leveringen vanaf €1500,-

Montage van een Duimheng

Wat is een heng?

Een heng is in principe een verlengde scharnier. Zo zijn er zelfs hengen van meer dan één meter lang. Een heng zorgt voor een sluitwerk, waarbij de heng aan een pin vast wordt gezet. Dit wordt ook wel de “duim” genoemd. Er zijn veel verschillende soorten hengen, zoals hengen met bocht, rechte hengen of hengen met verzet. Er zijn ook allerlei hengen die qua uitstraling anders zijn. Bovendien kan een heng ook een mooie toevoeging aan bijvoorbeeld een hek zijn.

Stap voor Stap monteren

Bij het monteren van de duimhengen aan uw deur, moet u er eerst voor zorgen dat het vierkante gat in de heng bij de scharnier zit in plaats van een rond gat (zie foto 1). Al onze slotbouten hebben een ronde kop met onder de kop een vierkant gedeelte. Dit dient ervoor dat de slotbouten niet meedraaien bij het aandraaien van het moer. 

Foto 1:

Schermafbeelding 2021 11 18 om 13.32.16

De eerste slotbout gaat in het vierkante gat, hierbij moet de kop van de slotbout richting de buitenkant van de heng gemonteerd worden. De overige slotbouten worden omgekeerd gemonteerd, dus aan de binnenkant van de deur met de kop in het hout gemonteerd. (zie foto 2 voor montage vanaf de buitenkant) en (foto 3 voor de montage vanaf de binnenkant).

Foto 2:                                                           Foto 3:

Schermafbeelding 2021 11 18 om 13.33.00 Schermafbeelding 2021 11 18 om 13.33.11

De juiste heng lengte is belangrijk voor de stevigheid van uw deur.Bij het kiezen van de juiste heng is het belangrijk dat u de deur opmeet en van de lengte van de deur 20 centimeter afhaalt, de afmeting hiervan moet de heng zijn. 

Wanneer de heng op de deur is gezet kan de deur met duim+heng op het kozijn worden vastgemaakt met houtdraadbouten. Tot slot kan de deur gesteld worden met de moeren op de heng (zie foto 4).

Foto 4:

Schermafbeelding 2021 11 18 om 13.33.34

Na het lezen van deze blog gaan wij er vanuit dat u nu zelfstandig een duimheng kunt ophangen. Loopt u toch nog ergens tegenaan, of heeft u nog specifieke vragen? Kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen!

De Duimhengen die wij bij Tuinhout-Compleet verkopen:

Lees hier verder over:

Scroll naar top
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...