Kiezen voor gecoate of ongecoate Betonpalen?

Tegenwoordig zijn betonpalen voor schuttingen steeds meer in trek. De vraag naar deze producten neemt sterk toe. Maar wat is het verschil tussen gecoate en ongecoate betonpalen? Deze vraag krijgen wij regelmatig. In deze blog leggen wij u uit wat het verschil is.

Gecoate betonpalen

Een gecoate betonpaal is donkerder van kleur dan een ongecoate betonpaal. De uitstraling van de betonpaal veranderd hiermee. Een gecoate betonpaal blijft langer mooi en is ongeveer 5 jaar kleurvast. De kleur blijft deze tijd gelijk. Het coaten van een betonpaal heeft nog meer voordelen. Denk hierbij aan het indringen van water, vuil en zuren. Ook zorgt de coatinglaag ervoor dat u minder last heeft van bijvoorbeeld mossen, algen en schimmels. De coating zorgt er ook voor dat het voor u gemakkelijk wordt om de betonpalen schoon te maken. 

Bij betonpalen is vaak kalkuitbloei te zien. Dit zijn witte vegen op het beton die ontstaan door het kalk wat in zand zit. Beton wordt gemaakt van onder andere zand. Wanneer u kiest voor een gecoate betonpaal ziet u de kalkuitbloei bijna niet meer op uw betonnen palen. Dit geeft een strakkere uitstraling en vergt daardoor minder onderhoud.

Ongecoate betonpalen

Een ongecoate betonpaal is natuurlijk niet behandeld met een coatinglaag. Hierdoor verkleurd de betonpaal sneller. Dit kan al in een tijdsbestek van anderhalf jaar zijn. U kunt ervoor kiezen om uw betonpalen te behandelen met transparante beits waarmee u dit proces vertraagt. Echter is dit tijdelijk en zult u naar verloop van tijd toch verkleuring zien. Het voordeel van een ongecoate betonpaal is dat deze wat goedkoper zijn dan gecoate betonpalen. 

Tuinhout-Compleet 

Tuinhout-Compleet is dé aanbieder op het gebied van Douglas hout en Eikenhout. Bent u geïnteresseerd in een betonpaal? 

Bekijk hier ons assortiment fundering:

Assortiment Fundering
Fundering
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...