Is Douglas hout Weerbestendig?

Douglas hout is zeer geschikt voor tuinen Nederland. Douglas hout is goed bestand tegen vochtige weersomstandigheden. Wanneer je Douglas hout goed onderhoud kunt u er zeker 20 jaar van genieten. 

Douglas hout kan over het algemeen goed tegen water. Echter, kan geen enkele houtsoort tegen langdurige vochtigheid. Daarom is het belangrijk dat het hout ook de tijd krijgt om te drogen en niet constant nat is. Douglas hout is een van de hardste naaldsoorten, Douglas wordt naarmate het droger werd steeds harder. Douglas hout heeft verder nog een speciale eigenschap, nadat het hout nat is geworden, en weer opdroogt, wordt het hout steeds een stuk harder. Hoe droger het hout, hoe harder. 

Duurzaamheidsklasse Douglas hout

Douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3 dat betekent dat het hout onbehandeld 10 tot 15 jaar meegaat. Geïmpregneerd Douglas hout gaat nog zeker 5 tot 10 jaar langer mee dan onbehandeld. De hoge duurzaamheidsklasse heeft Douglas te danken aan zijn hoge percentage kernhout. Het kernhout bevat hars en verhardt zich naar verloop van tijd.
Een schimmel die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden heeft door deze eigenschappen minder vat op het hout waardoor het langer meegaat.

U zou denken dat het niet mogelijk is voor Douglas hout om uit te zetten, maar het is gewoon een natuurproduct. Dit betekent dat de weersomstandigheden altijd invloed zullen hebben in de staat van het hout. Zoals bij alle houtsoorten zal het Douglas hout ook naarmate het vochtig wordt uitzetten.

Maak uw tuinhout extra weerbestendig met de juiste afwerking en verf:
Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...