Is Douglas Hout geïmpregneerd?

Douglas hout heeft van nature al een hoge duurzaamheid. Hierdoor is Douglas een milieuvriendelijk alternatief. Geïmpregneerd Vuren wat veel schadelijke stoffen bevat moet geimpregneerd worden om dezelfde duurzaamheid te bereiken die Douglas hout al heeft. Grenen hout delen bevatten vaak meer spinthout dan Douglas hout, deze zijn onbehandeld juist iets minder duurzaam en moet deze altijd geïmpregneerd worden voor buitentoepassingen.

Hoe werkt impregneren?
Veel hout dat u buiten gebruikt kan geïmpregneerd worden. Bij het verduurzamen van het hout worden met een impregneermiddel schimmel- en insectwerende stoffen doordrongen in het hout. Na dit proces gaat het hout vijf keer langer mee dan normaal. Omdat Douglas hout van nature al erg duurzaam is, wordt dit hout na het proces van impregneren. nog duurzamer en gaat het dus ook nóg langer mee.

Douglas hout is duurzaam
Douglas hout kan behandeld en onbehandeld toegepast worden. Voor buitengebruik is behandeling of verduurzaming niet noodzakelijk. Dit komt doordat Douglas hout van nature al een duurzaam product is, dat onbehandeld ca. 10 tot 15 jaar mee kan gaan. Toch kiezen veel mensen voor geïmpregneerd Douglas hout, omdat na een periode van zon, regen en wind het hout snel verkleurt. Het hout krijgt dan een grijze tint en is de warme gelige kleur van het hout verdwenen. Toch is voor dit probleem een andere oplossing en hoeft  u uw Douglas hout niet meteen te impregneren. Door de originele kleur te behouden kunt u Douglas olie op terpentinebasis gebruiken. Deze olie dringt tot diep in het hout door en geeft het hout een matte, natuurlijke uitstraling. Bij deze methode hoeft u het hout niet direct te impregneren.

Benieuwd naar producten om uw hout de juiste behandeling te geven?
Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

5/5 - (1 stemmen)

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...