Hout versus Composiet?

Wij krijgen vaak de vraag welk materiaal beter is om te gebruiken, hout of composiet. Maar wat is het verschil tussen deze 2 materialen? In deze blog gaan wij in op: hout of toch composiet. Zoals u misschien elders al ontdekt hebt, is composiet geen natuurlijk materiaal. Composiet wordt veelal gemaakt van kunststof. Hierdoor wordt dit product ook duurzamer. 

 

Hout of composiet…

Hout is een natuurlijk product. Wanneer je met hout gaat werken, dien je er rekening mee te houden dat hout oneffenheden bevat. Daarnaast verkleurt hout na verloop van tijd en heeft het wat aandacht nodig om lang goed te houden. Een goede behandeling van hout is noodzakelijk om de duurzaamheid van het hout te vergroten. Denk hierbij aan verschillende oliën en beits. 

Hout is onderverdeeld in 2 grote categorieën, zachthout en hardhout. Deze termen hebben niks met de ‘hardheid’ van het hout te maken, maar met de soort boom. Zachthout is een term waaronder voornamelijk naaldbomen vallen. Hardhout is een term waaronder voornamelijk loofbomen vallen. 

Hardhout is van deze 2 categorieën over het algemeen het meest duurzaam. 

Composiet is een samengesteld product wat erg veel op hout lijkt. Echter, is composiet gemaakt van kunststof. Composiet is zo gemaakt dat het erg op hout lijkt. Ook composiet verschilt weer onderling. Zo is er hol en massief composiet. Massief composiet is natuurlijk zwaarder dan hol composiet. Maar daar staat wel tegenover dat massief composiet over het algemeen sterker is dan hol composiet.

Naast kunststof composiet bestaat er ook composiet van natuurlijke materialen. Dit composiet voelt ook echt aan zoals hout!

Voor-en nadelen

Voordelen van hout en composiet

  • Hout is natuurlijk
  • Hout geeft een levendige uitstraling
  • Composiet hoeft u niet te behandelen
  • Composiet planken zijn altijd gelijk

Nadelen van hout en composiet

  • Hout kan verweren en rotten
  • Composiet is geen hout
  • Composiet is relatief duur
Wij adviseren uiteraard ons assortiment douglas hout en eikenhout:
Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout

 

Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...