Hoe realiseert u een Wintertuin?

Tijdens de koude wintermaanden wilt u natuurlijk dat uw tuin er mooi en netjes bij blijft staan. Dit is mogelijk wanneer u een wintertuin aanlegt. Een wintertuin is een tuin die zelfs in de koude wintermaanden een heerlijke plek is om te ontspannen. Hoe u een wintertuin kunt realiseren? Dat leggen wij uit in deze blog. Ga aan de slag en realiseer een wintertuin!

Uw tuin omtoveren tot Wintertuin

In deze gure wintermaanden zitten wij voornamelijk binnen in ons warme knusse huis. Wat veel mensen helaas vergeten is dat onze tuin een bron van leven kan zijn in de winter. Door gebruik van de juiste planten, voer voor dieren en aankleding kun je een heel gezellige en ‘warme’ tuin creëren. Wij geven u 5 tips om uw tuin echt klaar te maken voor de winter!

Realiseer een Wintertuin! De 5 tips! 

Tip 1: Plaats voedsel en water in uw tuin
Uw tuin is natuurlijk niet compleet zonder alle flora en fauna die Nederland te bieden heeft. Vogeltjes hebben het natuurlijk in de winter extra zwaar, aangezien voedsel schaars is. Dieren weten uw tuin te vinden wanneer hier voedsel en water te vinden is. Hierdoor creëert u een gezellige sfeer en komt er leven in uw tuin. Het gebruik van bloembollen, pindakaaspotjes en een waterbassin dienen als een erg goed voedermiddel.

Tip 2: gebruik tuindecoratie!
Het gebruik van tuindecoratie geeft leven aan uw tuin. Veel van de producten die u vaak thuis heeft staan kunnen al gebruikt worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rieten mandjes of gekleurde potten. Ook geven bijvoorbeeld oude ijzeren gieters en/of pompoenen het gewenste effect.

Tip 3: Zet winterplanten en grondplanten in uw tuin
Het is natuurlijk leuk om uw tuin kleur te geven met verschillende struiken en planten. Veel planten komen helaas de winter niet door, wat natuurlijk doodzonde is. Plaats daarom planten in uw tuin die goed tegen vorst kunnen. Hierdoor vergroot u het plezier van uw tuin tijdens de wintermaanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Buxus of Sierkers. Daarnaast zijn ook groenblijvende bodembedekkers een goede keuze. Een goed voorbeeld hiervan is de klokjesbloem. Deze blijft de hele winter groen en kan temperaturen trotseren tot -30 graden!

Tip 4: Plaats een terrasoverkapping
Als u uw tuin gaat aanpakken om deze winterklaar te maken, kunt u eventueel een overkapping plaatsen. Een overkapping is een ideale oplossing om tijdens de koude wintermaanden lekker in uw tuin te kunnen zitten. Wanneer u kiest voor het maken van een overkapping in combinatie met bijvoorbeeld houten tuinmeubelen, bekijk dan even de website van Tuinhout-Compleet.nl. Tuinhout-Compleet heeft een groot aanbod in materialen op het gebied van hout.

Tip 5: Verwarm uw overkapping
Wanneer u uw overkapping heeft gemaakt, wordt het natuurlijk tijd om deze te verwarmen met een prachtige houtkachel. Het knerpende hout geeft een warme sfeer. Een kachel die van stenen gemaakt zijn geeft zelfs warmte af vanaf de stenen! Wat lekkers te drinken erbij en klaar is je perfecte zithoek!

Tuinhout-Compleet
Wilt u uw tuin winterklaar maken? Realiseer een wintertuin! Dan bent u bij Tuinhout-Compleet aan het juiste adres! Tuinhout-Compleet is een leverancier van Tuinmaterialen om bijvoorbeeld overkappingen, schuttingen en tuinhuisjes te maken. Heeft u interesse in bijvoorbeeld een overkapping? Kijk dan snel op de website van Tuinhout-Compleet.nl en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Kies hier het juiste materiaal voor uw tuin:
Douglas palen
Douglas palen
Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken
Douglas dakbeschot vellingdeel
Douglas dakbeschot vellingdeel
Verwerkingsvoorschrift Zweeds rabat
Zweeds Rabat douglas
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...