Hoe maakt u uw tuin Winterklaar?

De winter is in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor het jaarlijkse onderhoud van uw tuin. Uw tuin winterklaar maken is belangrijk voor de duurzaamheid van uw tuin nu de weersomstandigheden veranderen. Waar moet u precies rekening mee houden en hoe doet u dit het beste? In deze blog leggen wij verschillende dingen uit over het onderhoud van uw tuin!

Opslag tuinmeubelen

De winter bonst aan de voordeur en de kou maakt haar intrede. De weersomstandigheden verslechteren en lekker in uw tuin zitten is niet bepaald een optie meer. Om uw houten tuinmeubelen te beschermen tegen deze weersomstandigheden is het verstandig om uw tuinmeubelen op te slaan in bijvoorbeeld een tuinhuis of schuur. Wanneer u niet beschikt over deze faciliteiten kunt u natuurlijk uw tuinmeubelen onder een overkapping plaatsen.

Schutting 

Tijdens de koude wintermaanden is het verstandig om uw schutting te controleren. Een schutting is een groot oppervlak waarbij windvlagen met harde snelheid tegenaan beuken. Controleer of uw schutting stevig in de grond staat. Wanneer dit niet het geval is is het belangrijk om uw schutting of de palen te vervangen. 

Vlonder

Het is belangrijk om tijdens de wintermaanden uw vlonder goed te verzorgen. Het regelmatig schoonmaken van uw vlonder is belangrijk voor uw eigen veiligheid. Wanneer een vlonder vies is wordt deze bovendien glad en u kunt uitglijden. Wanneer u uw vlonder gaat schoonmaken, gebruik dan geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout. In plaats daarvan kunt u beter een bezem gebruiken om alle vuiligheid op te ruimen. Dit voorkomt dat uw vlonder glad wordt en verminderd de kans om uitglijden. Daarnaast is het verstandig om uw vlonder te bewerken met houtolie. Houtolie beschermt het hout en zorgt ervoor dat uw hout wat stroever wordt waardoor de gladheid afneemt.

Tuinhout-Compleet

Tuinhout-Compleet is dé aanbieder op het gebied van Douglas- en Eikenhout. Naast ons kwalitatief hoogwaardige hout verkopen wij ook bevestigings- en bewerkingsmaterialen. Voor houtbewerkingsmaterialen bent u bij ons aan het juiste adres! Bekijk onze website voor ons ruime assortiment.

Neem eens een kijkje in onze categorieën schutting onderdelen en vlonderplanken:
Schutting onderdelen
Schutting onderdelen
Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken

 

Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...